ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγγρού vs Ιπποκράτους μέσω…Αγίας Παρασκευής!

Συγγρού vs Ιπποκράτους μέσω…Αγίας Παρασκευής!
Με όχημα την ΕΡΤ η νέα διένεξη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα...

Του Κώστα Λασκαράτου

Με όχημα την ΕΡΤ η νέα διένεξη ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Όπως είχαμε αποκαλύψει, ήδη από το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, η ενόχληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται –ή παραλείπονται- τα θέματα της ΝΔ, είναι το τελευταίο διάστημα, ιδιαιτέρως έντονη.

Η τροπολογία όμως της ΝΔ για το άσυλο και πολύ περισσότερο η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς, στα πλαίσια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ ήταν οι σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι της αγανάκτησης για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ήταν το απόγευμα της Τετάρτης, όταν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του προέδρου της ΝΔ, άρχισαν να εκδηλώνουν ανοικτά τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι η ΕΡΤ επέλεξε να εστιάσει στην κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την κατάργηση του ασύλου, αντί να προτάξει την ουσία της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πέμπτη απόγευμα και ενώ ο Αντώνης Σαμαράς είχε ήδη τοποθετηθεί στην Κ.Ο. της ΝΔ, ο Γιάννης Μιχελάκης αποφασίζει, κατά δήλωσή του, να επικοινωνήσει ο ίδιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη προκειμένου να του εκφράσει την αντίθεσή του με τον τρόπο που παρουσιάζονται από το δελτίο της κρατικής τηλεόρασης θέματα που αφορούν στη ΝΔ.

Λίγη ώρα αργότερα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, παρακολουθεί έκπληκτος ότι στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, δεν προβάλλεται καμία από τις παρεμβάσεις του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Τότε ο Γιάννης Μιχελάκης, εκλαμβάνει το γεγονός ως «απάντηση» στο τηλεφώνημα που είχε προηγηθεί και αποφασίζει να εκδώσει μια πολύ σκληρή ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «κατρακύλα» της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης και για «εγκάθετους γκεμπελίσκους της ΕΡΤ» αφήνοντας σαφώς αιχμές για κυβερνητική προπαγάνδα, επισημαίνοντας πως είναι ολοφάνερη «η αγωνία της κυβέρνησης να “αμπαλάρει” την αλήθεια»

Παρασκευή μεσημέρι και ενώ η ΕΡΤ δεν έχει ακόμα δώσει καμία απάντηση, ο Γιάννης Μιχελάκης επανέρχεται στο θέμα και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών , εξαπολύει νέα πυρά ζητώντας άμεση αντίδραση της κυβέρνησης αν θέλει να δείξει ότι δεν προκαλεί η ίδια αυτή την κατάσταση. Αποκαλύπτει μάλιστα πως έχει ζητήσει και επίσημα στατιστικά από το ΕΣΡ ώστε να διαπιστώσει και με αριθμούς, το μέγεθος του προβλήματος.

Λίγες ώρες αργότερα, η ΕΡΤ τοποθετείται και με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι κάλυψε με απευθείας σύνδεση την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά και πως τη φιλοξένησε σε όλα τα δελτία πλην του κεντρικού το οποίο ωστόσο είχε διάρκεια μόλις 18’ λόγω προγραμματισμένου αγώνα μπάσκετ. Διαρρηγνύει μάλιστα τα ιμάτια της για τις γαλάζιες «καταγγελίες» υποστηρίζοντας, πως οι ειδήσεις «παράγονται και αξιολογούνται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, με αίσθηση ευθύνης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας», αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί πως η ΕΡΤ δεν δέχεται πολιτικές εντολές.

Η ανακοίνωση πάντως δε φαίνεται να καλύπτει τη ΝΔ και με μια μακρά δήλωση-απάντηση, ο Γιάννης Μιχελάκης κάνει διπλή επίθεση σε ΕΡΤ και κυβέρνηση, μιλώντας για «καθεστωτική ΠΑΣΟΚική «δημόσια τηλεόραση» βγαλμένη από άλλες εποχές απολυταρχικής νοοτροπίας» που «επικαλείται λογιστικά τερτίπια για να σκοτώσει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό».

Μάλιστα κάνει λόγο για αθλιότητα της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως βάζει «μπροστά τους πραγματικούς επαγγελματίες δημοσιογράφους της ΕΡΤ για να κρυφτούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι της φίμωσης, οι εγκάθετοι κομματικοί γκεμπελίσκοι».

Στη δισέλιδη απάντησή του, ο Γιάννης Μιχελάκης καταγγέλλει ακόμη ότι τα θέματα της ΝΔ φιλοξενούνται πάντα προς το τέλος των δελτίων, πως σπανίως προσκαλούνται σε πανελ στελέχη του κόμματος σε αντίθεση με κυβερνητικούς φορείς που καθημερινά παρελαύνουν, ενώ μιλά και για στοχευμένες ανακρίβειες που σκοπό έχουν να πλήξουν τη Ν.Δ..

«Η ‘’δημόσια τηλεόραση’’ δεν είναι ‘’τσιφλίκι’’ κανενός» καταλήγει ο νέος εκπρόσωπος της ΝΔ και προειδοποιεί πως στο εξής θα ελέγχει καθημερινά τον τρόπο παρουσίασης όλων των θεμάτων με σκοπό την προάσπιση της πολυφωνίας.

Στο παιχνίδι μπήκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου χαρακτηρίζοντας την ΝΕΤ στείρο κυβερνητικό φερέφωνο και σημειώνοντας πως «μεταξύ των εργαζομένων στην ΝΕΤ (λόγω των γνωστών μεθόδων πρόσληψής τους) το ΠΑΣΟΚ έχει το αφύσικο ποσοστό του 70% και πλέον».

Ο αρμόδιος Υπουργός, Τηλέμαχος Χυτήρης, δεν δείχνει πάντως για την ώρα διάθεση να τοποθετηθεί σε μια διένεξη που αναμένεται να έχει συνέχεια τώρα που οι ειδήσεις…επέστρεψαν στη ΝΕΤ!