ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Μιλάω με Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Χρυσοχοΐδη

Λοβέρδος: Μιλάω με Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Χρυσοχοΐδη

Απαντήσεις για την «ΡΙΚΣΣΥ», τη νέα πολιτική κίνηση τη οποίας ηγείται, τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ έδωσε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής αναφέρθηκε στην «ΡΙΚΣΥΥ» τονίζοντας ότι ήδη 33.000 έλληνες πολίτες έχουν επισκεφτεί την ιστοσελίδα της κίνησης για να ενημερωθούν, ενώ 1.300 πολίτες έχουν γραφτεί διαδικτυακά. Επίσης δεκάδες υποστηρικτές του τον επισκέπτονται στο γραφείο του για να συμπορευτούν μαζί του στη νέα του κίνηση, γεγονός που εξέπληξε ακόμα και τον ίδιο.

Ερωτηθείς για τις επαφές που έχει με τους άλλοτε «κορυφαίους» του ΠΑΣΟΚ και αν υπάρχει ενδεχόμενο πολιτικής συμπόρευσης, ο κ. Λοβέρδος αποκάλυψε ότι έχει τακτική επικοινωνία με την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Γιάννη Ραγκούση, στο πλαίσιο όμως του πολιτικού προβληματισμού και όχι της συνεργασίας για την «ΡΙΚΣΥΥ».

«Θα πρέπει η κίνηση να γίνει κόμμα μαζί με άλλους. Εμένα δεν με ενδιαφέρει η ηγεσία» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις πολιτικές του ευθύνες κατά τη θητεία του ως βουλευτής και υπουργός στην Ελλάδα του Μνημονίου, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αλλά για τα 2,5 χρόνια που ήταν βουλευτής, όχι για τα 35.

«Ο κόσμος θεωρεί ότι ήμουν υπουργός για 35 χρόνια, ενώ διετέλεσα υπουργός μόνο για 2,5 χρόνια, στις δύσκολες μάλιστα χρονιές. Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, τα λάθη της Ελλάδας του υπερδανεισμού. Εγώ προσωπικά αντιπολιτεύτηκα την υπόσχεση Παπανδρέου “λεφτά υπάρχουν”, διότι γνώριζα ότι δεν υπάρχουν, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Όσον αφορά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της κίνησης «ΡΙΚΣΣΥ» υπογράμμισε ότι ο κόσμος μεν χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως όχημα ενάντια στο ΠΑΣΟΚ, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει το «λεφτά υπάρχουν» μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν υπάρχουν λεφτά και δεν υπάρχουν και μάγοι» διευκρίνισε, ενώ πρόσθεσε ότι οι προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία το 2013 είναι δυσοίωνες.