ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφόρητες πιέσεις στον εισαγγελέα Πεπόνη μετά τη νέα κλήση του Γεωργίου

Αφόρητες πιέσεις στον εισαγγελέα Πεπόνη μετά τη νέα κλήση του Γεωργίου

Παρά τις παρασκηνιακές διεργασίες ο αδιάφθορος Γρηγόρης Πεπόνης κάλεσε εκ νέου τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου με την ιδιότητα του υπόπτου.

Το πόσο υποδειγματικός εισαγγελέας είναι απέδειξε για άλλη μία φορά ο κ. Πεπόνης.

Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που υποκύπτουν στους εκβιασμούς αυτών που οδήγησαν τον ελληνικό λαό στον όλεθρο.

Ο οικονομικός εισαγγελέας κάλεσε τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου και άλλα δύο πρώην μέλη του Δ.Σ. για συμπληρωματικές εξηγήσεις με την με την ιδιότητα του υπόπτου για τη διάπραξη αδικημάτων.

Ο κ. Πεπόνης – μαζί με τον κ. Μουζακίτη – καλούν τον κ. Γεωργίου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για τις καταγγελίες που είχε κάνει το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και καθηγήτρια Οικονομετρίας, Ζωή Γεωργαντά, περί σκόπιμης εμφάνισης διογκωμένου του αναθεωρημένου χρέους της χώρας για το 2009, με απώτερο σκοπό την ένταξη της σε ευρωπαϊκό μηχανισμό με τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

Η κ. Γεωργαντά η οποία έχει δώσει πολύωρη κατάθεση στους Εισαγγελείς, ισχυρίζεται ότι με μη αποδεκτή επιστημονικά μεθοδολογία το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε τεχνητά, ώστε να αποτυπωθεί από το 12% του ΑΕΠ στο 15,4%, προκειμένου να ληφθούν δυσμενέστερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και να τεθεί η χώρα υπό αυστηρή επιτήρηση.

Αφόρητες πιέσεις από το λόμπι της συγκάλυψης

Από χθες όμως κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους. Ο λόγος φυσικά για τους γνωστούς – άγνωστους που αποτελούν το λόμπι της συγκάλυψης, που πίσω από το πρόσχημα της «ομοψυχίας» προσπαθεί να φυγαδεύσει τους επίορκους.

Οι πιέσεις λοιπόν έχουν ξεκινήσει και είναι αφόρητες. Παρόμοιες με τις «υψηλές παρεμβάσεις» από την διεφθαρμένη κυβέρνηση Παπανδρέου που στο πρόσωπο του Γεωργίου παίζει το τελευταίο της χαρτί.

Γι' αυτό προσπαθούν λυσσαλέα για την απεμπλοκή του.

Η κίνηση του κ. Πεπόνη όμως, θα αποτελέσει έναν φάρο, ένα σημείο αναφοράς όχι μόνο για τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά για τις επόμενες γενιές.

Η ιστορία θα γράψει ότι μετά τις δεκαετίες διαφθοράς και εθνικού ξεπουλήματος, βρέθηκε ένας άνθρωπος που όρθωσε ανάστημα.

Χωρίς να προσκυνήσει αργύρια, χωρίς να πτοηθεί από απειλές.

Διαβάστε επίσης:

Ξανά στους οικονομικούς εισαγγελείς ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ