ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αδιόρθωτος κ. Μουρούτης...

Ο αδιόρθωτος κ. Μουρούτης...

Στο στόχαστρο του διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού βρέθηκε, αυτή τη φορά, η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά

Δε λέει να βάλει μυαλό ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης, ο οποίος δε χάνει ευκαιρία και, κάθε δυο και τρεις, τσακώνεται διαδικτυακά με δημοσιογράφους, αλλά και γενικά με όποιον έχει την ατυχή έμπνευση να εκφράσει διαφορετική άποψη από τη δική του (και της κυβέρνησης φυσικά).

Μετά τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Θάνο Δημάδη (τον οποίο "μάλωσε" για το ρεπορτάζ του ότι η δόση θα έρθει στην Ελλάδα τμηματικά, ένα ρεπορτάζ που έμελλε να δικαιωθεί πανηγυρικά...), ο κ. Μουρούτης τα έβαλε με τη δημοσιογράφο του Mega Μαρία Δεναξά, η οποία… τόλμησε να γράψει στον προσωπικό της λογαριασμό της στο Facebook πως «η αναβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's ήταν μια αναμενόμενη διαδικασία».

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος έγραψε στο προφίλ της με αφορμή την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor's :

«Περι αναβάθμισης ...

------------------------

Η αναβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Standard & Poor's ήταν μια αναμενόμενη διαδικασία μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου επαναγοράς των Ελληνικών ομολόγων και την εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ... ...

Είναι μια καθαρά τεχνικής φύσεως κίνηση ...»

Τότε παρενέβη ο κ. Μουρούτης, προφανώς εξοργισμένος, και με ειρωνεία στα όρια της αγένειας:

«Όχι είναι καθαρή αποτυχία! Ειδικά όταν για πρώτη φορά αναβαθμιζόμαστε κατά 6 μονάδες, και αναφέρεται ρητά ότι η οικονομία της χώρας ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΊΤΑΙ στη ζώνη του Ευρώ, ενώ τονίζεται επίσης ότι θα αναβαθμιστεί και άλλο, αν συνεχιστεί η πολιτική των μεταρρυθμίσεων. ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ είναι!»

Αντίθετα, η κυρία Δεναξά του ανταπάντησε πολύ ευγενικά και ήρεμα, αλλά με επιχειρήματα και στοιχεία που "έσφαξαν με το βαμβάκι" τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Κύριε Μουρούτη,

Στην ανάρτηση μου απέφυγα τους χαρακτηρισμούς αποτυχία/επιτυχία. Είπα απλά ότι πρόκειται για τεχνητής φύσεως κίνηση που συνέβη και την προηγούμενη άνοιξη. Τον Μάρτιο του 2012 , η Fitch μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής των ομολόγων αναβάθμισε κατά ΕΞΙ βαθμίδες (από περιορισμένη χρεοκοπία ( Restricted Default - RD σε Β- ) την αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντας ως ΣΤΑΘΕΡΕΣ τις προοπτικές της χώρας . Το ίδιο είχε πράξει και πάλι και για τον ίδιο λόγο και ο οίκος Standard & Poor's .. Αν θυμάμαι καλά ήταν τον Μάιο .. Ήταν μια αναβάθμιση με σταθερή προοπτική όπως και τώρα .. Είναι μια καθαρά τεχνικής φύσεως κίνηση».

Αφού η κυρία Δεναξά τον έβαλε στη θέση του, ο κ. Μουρούτης αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί και ισχυρίστηκε ότι το σχόλιό του δεν αναφερόταν στο δικό της status, αλλά σε άλλης χρήστριας του Facebook η οποία είχε σχολιάσει ότι: «Μόνο μη μας το παρουσιάσουν σαν επιτυχία!!!!!!!!!»...

Διαβάστε επίσης:

Λογοκρισία από Μαξίμου, ΣΚΑΪ και Σια

Βαξεβάνης: «Μουρούτη έχεις σχέση με το Μήτσο τον οδηγό σου»