ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Άκης διαψεύδει τις μίζες

Ο Άκης διαψεύδει τις μίζες
Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος...

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το οποίο εμπλέκει το όνομά του σε υπόθεση ύποπτων πληρωμών ύψους 55 εκατ. ευρώ, για την αγορά 4 υποβρυχίων.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος, δεν είχε ποτέ σχέσεις με την εταιρεία HDW ή με συνεργάτες της.

Ζητά από το εν λόγω περιοδικό "την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με όσα ανυπόστατα και συκοφαντικά περιλαμβάνονται στο δημοσίευμα του για το πρόσωπό του".

Σε αντίθετη περίπτωση ο πρώην υπουργός προειδοποιεί με νέα προσφυγή στη Γερμανική Δικαιοσύνη, όπως και το 2004, όταν το περιοδικό επιχείρησε με ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, κατά τον ίδιο, να τον εμπλέξει σε άλλη υπόθεση.

Το Der Spiegel στο τελευταίο του τεύχος υποστηρίζει πως, η Εισαγγελία του Μονάχου ερευνά την πορεία 55 εκατ. ευρώ από την κατασκευαστική εταιρεία HDW, που ναυπηγεί υποβρύχια στο Κίελο της Γερμανίας, αλλά και την θυγατρική της Ferostahl.

Στο μεταξύ, αποστάσεις από τον πρώην υπουργό παίρνει η κυβέρνηση.

« Όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι προφανές ότι θα ερευνηθούν σε βάθος και το ταχύτερο, όχι μόνο από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά και από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε πως, "δεν θα μείνει τίποτα, όσο περνάει από το χέρι μας, που να μην αποκαλυφθεί" και ότι "φυσικά όταν πρόκειται για χρήματα του ελληνικού λαού διασφαλίζουμε ότι θα αναδειχτεί η αλήθεια".

Το θέμα πρόκειται να φέρει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Διαβάστε επίσης:Ο Άκης και οι “υποβρύχιες” μίζες των 55 εκατ. ευρώ