ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα συζητήσουν Ραγκούσης-τρόικα

Τι θα συζητήσουν Ραγκούσης-τρόικα
Η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, ο Καλλικράτης και οι τρόποι περιορισμού των λειτουργικών δαπανών στο Δημόσιο...

Η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, ο Καλλικράτης και οι τρόποι περιορισμού των λειτουργικών δαπανών στο Δημόσιο αναμένεται να εξετασθούν σήμερα σε συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Οι Πολ Τόµσεν του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου, Σερβάζ Ντερούζ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα ενημερωθούν από τον υπουργό Εσωτερικών για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, αλλά και για τις υποχρεώσεις που θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Η συνάντηση αναμένεται να επικεντρωθεί στα οικονομικά αποτελέσματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης η παρακολούθηση των οποίων εξακολουθεί να παρουσιάζει προβλήματα με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν με πρόσθετες δαπάνες τον Προϋπολογισμό. Βάρος θα δοθεί στα αποτελέσματα από την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, από την οποία η κυβέρνηση αναμένει εξοικονόμηση κρατικών δαπανών 1,17 δισ. ευρώ ετησίως.

Ο κ. Ραγκούσης αναμένεται να ενημερώσει την τρόικα για την πρωτοβουλία που ανέλαβε τις προηγούμενες ημέρες για την έναρξη διαλόγου με τη ΑΔΕΔΥ αναφορικά με την αύξηση των ωρών εργασίας στο δημόσιο τομέα και την απογευματινή λειτουργία ορισμένων δημόσιων υπηρεσιών.

Στο ίδιο πλαίσιο θα ενημερώσει τα στελέχη της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του ΔΝΤ για τις προωθούμενες αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες επικεντρώνονται κυρίως στην άρση μισθολογικών ανισοτήτων εντός του δημόσιου τομέα.

Ακόμη, η τρόικα θα ενημερωθεί για τις υπό κατάρτιση νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του Δημοσίου, µε στόχο, την μείωση των φορέων, τον περιορισμό των δαπανών και τον εξορθολογισμό των δράσεων.