ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Σαμαρά-γιατρών

Συνάντηση Σαμαρά-γιατρών
Συνάντηση με εκπροσώπους έξι ιατρικών ενώσεων είχε ο Αντώνης Σαμαράς κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας...

Συνάντηση με εκπροσώπους έξι ιατρικών ενώσεων είχε ο Αντώνης Σαμαράς κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ άκουσε τις θέσεις τους για το υπό συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την υγεία και τους ανέλυσε τις απόψεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επί της αρχής θα καταψηφίσει το εν λόγω σχέδιο νόμου.

Μετά το τέλος της συνάντησης που έγινε στα νέα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης δήλωσε ότι οι γιατροί βρήκαν ανταπόκριση.

"Έγινε αντιληπτό από τον πρόεδρο της ΝΔ τι ακριβώς θέλει ο υγειονομικός κλάδος και οι ασφαλισμένοι πολίτες και είμαστε σίγουροι ότι μέσα από αυτή τη συμμετοχή και τη βούληση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μαζί με τα άλλα κόμματα, θα καταλάβει και η κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει", ανέφερε. Υποστήριξε επίσης ότι ο κόσμος είναι στο πλευρό των γιατρών "γιατί έχει καταλάβει ότι βάζαμε τόσα χρόνια πλάτη στο σύστημα υγείας". Επεσήμανε δε ότι για εκείνους που είναι επίορκοι πρέπει να μπουν κανόνες και "να τους βγάλουν μέσα από μία μαύρη λίστα του υγειονομικού συστήματος".

Σε ερώτηση για τα "φακελάκια" ο κ. Πατούλης τόνισε ότι πρέπει σε όποιους ζητούν κάτι τέτοιο, οι πολίτες "να δίνουν άδειο φακελάκι και να τους διαπομπεύουν", ενώ μίλησε και για ανάλογους κανόνες και από την πλευρά του υπουργείου Υγείας. Στη συνέχεια απαντώντας στη θέση του υπουργού Υγείας ότι οι γιατροί δεν δέχονται να τους αφαιρεθεί η συνταγογραφία, ο κ. Πατούλης μίλησε για ενιαίο σύστημα και ενιαίο φορέα υγείας κατά πράξη και περίπτωση με συλλογικές συμβάσεις και λειτουργία ελεγκτικών μηχανισμών. Αυτό, τόνισε, είναι το σύστημα του μέλλοντος και αυτό ζητάει ο ιατρικός κόσμος και οι ασφαλισμένοι και εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Σε ότι αφορά τη θέση του κ. Σαμαρά για τις καταλήψεις, ο κ. Πατούλης είπε πως ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράστηκε χθες με τον εκπρόσωπό του και ήταν σαφής.

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Στάθης Τσούκαλος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως αν το νομοσχέδιο αυτό γίνει νόμος θα περικόψει την περίθαλψη ασφαλισμένων και ανασφάλιστων που είναι όλοι οι άνεργοι. "Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αλληλέγγυοι στον ιατρικό κόσμο που πλήττεται βάναυσα με αυτό το νομοσχέδιο", συμπλήρωσε ενώ σημείωσε ότι αυτό το σχέδιο νόμου "παραβιάζει απροκάλυπτα, αναίτια και ωμά τη συλλογική σύμβαση που υπέγραψε η Πολιτεία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς".

Σε ερώτηση αν ο κ. Λοβέρδος νοσηλεύτηκε πρόσφατα σε δημόσιο νοσοκομείο, είπε ότι δεν το γνωρίζει αλλά "πρέπει ένας υπουργός Υγείας να προτιμά το δημόσιο από το ιδιωτικό νοσοκομείο"