ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργακόπουλος: "Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα"

Γεωργακόπουλος: "Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα"
«Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα είναι υπερβολή» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος...

«Δεν υπάρχουν τόσα χρήματα είναι υπερβολή» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος απαντώντας σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που θέλει τους Έλληνες καταθέτες να διαθέτουν 600 δισ. ευρώ.

Σε σχετικές δηλώσεις, ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι "220-230 δισεκατομμύρια είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων εντός της χώρας... δεν μπορώ να έχω σαφή τάξη μεγέθους αλλά να είναι 100-150 (στις Ελβετικές τράπεζες)".

Υπογράμμισε ακόμη πως τα χρήματα αυτά κατά την κατάθεση τους έχουν ελεγχθεί, οπότε θεωρητικά δεν είναι "μαύρα" ή έχουν "λευκανθεί".

Σε ότι αφορά τους ελέγχους σε ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής τόνισε: «Γίνεται την τελευταία περίοδο μια τεράστια προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής . Έχουν δεσμευτεί 600 σκάφη, τα 400 φαίνεται ότι ήταν επαγγελματικά, ενώ ήταν σκάφη αναψυχής και αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλες μία-μία αυτές οι υποθέσεις για το αν πράγματι ήταν επαγγελματικά εάν κάλυπταν τις προϋποθέσεις για να είναι επαγγελματικά και ήδη έχουμε εισπράξει 35 εκατομμύρια από αυτούς που δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις».