ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπανδρέου: "Το στραβό θα αλλάξει"

Παπανδρέου: "Το στραβό θα αλλάξει"
Στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων...

Στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου αναγνώρισε ''το δικαίωμα στις αντιδράσεις", τόνισε, ωστόσο, ότι "το στραβό όπου υπάρχει θα αλλάξει".

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως "η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τις προσπάθειες και δεν είναι η ώρα για συντεχνιακούς εγωισμούς".

Υπογράμμισε πως, "αυτονόητες αλλαγές έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια" και παρότρυνε στο "να φύγουμε από το πελατειακό και να πάμε στο συλλογικό".

Ο πρωθυπουργός επέκρινε όσους αμφισβητούν τη "νομιμοποίηση των πολιτών" προς την κυβέρνηση επικαλούμενος την "απάντηση που δόθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές".

Συμπλήρωσε δε ότι, "οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν εντολή μόνο από τον ελληνικό λαό".

Όσον αφορά στο μέτωπο της οικονομίας, σημείωσε ότι, «ακόμα και μηδενικό να ήταν το χρέος και τα ελλείμματα θα έπρεπε να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές, γιατί διαφορετικά σε μερικά χρόνια θα είχαμε και χρέη και ελλείμματα».

Αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στην ΕΕ για τη διευθέτηση του χρέους, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η συνολική λύση πρέπει να στηρίζεται στη δημοσιονομική πειθαρχία, στη διαφάνεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος και στην ανάπτυξη.
Για το "σύμφωνο ανταγωνιστικότητας" ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να διεξαχθεί διάλογος επί της γαλλογερμανικής πρότασης.