ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα πήρε όλα από τον Χατζηδάκη ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

Τα πήρε όλα από τον Χατζηδάκη ο Βασίλης Μιχαλολιάκος

- Τη μία μάχη μετά την άλλη κερδίζει ο δήμαρχος Πειραιά και σημαντικότερη απ' όλες αυτή με το χαμένο χρόνο

- Πότε ο υφυπουργός Ανάπτυξης θα εγκρίνει την αξιοποίηση των πέντε μεγάλων ακινήτων του δήμου Πειραιώς

Τον ένα μετά τον άλλο στόχο για τον Πειραιά κερδίζει ο δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. Με τον τρόπο αυτό κερδίζει και τη σημαντικότερη μάχη απ' όλες, αυτή που έχει να κάνει με το χαμένο χρόνο, καθώς μέσα στα δύο έτη της θητείας του άνοιξε τόσα θέματα όσα δεν εθίγησαν επί δεκαετίες.

Αυτό φάνηκε και κατά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Πειραιά με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταύρο Καλογιάννη και μια σειρά υπηρεσιακούς παράγοντες για όλα τα ζητήματα της πόλης. Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος πήγε αποφασισμένος και έλαβε συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για να σειρά έργων που φέρνουν και πάλι τον Πειραιά στο επίκεντρο.

Κατ’ αρχήν προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς μια συνολική μελέτη που θα περιλαμβάνει το μεγάλο έργο που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και αφορά στην υπογειοποίηση των ηλεκτρικών σιδηροδρόμων από το σταθμό του Νέου Φαλήρου μέχρι την πλατεία Ιπποδαμείας, ενώ ταυτοχρόνως θα υπογειοποιηθεί και η οδός Ομηρίδου Σκυλίτση.

Την ίδια στιγμή προχωρούν οι μονοδρομήσεις κεντρικών οδών του Πειραιά προκειμένου να εξυπηρετηθεί και η εκτέλεση των έργων κατασκευής του τροχιοδρομικού δικτύου. Στόχος είναι να κατεβεί το τραμ όσο πιο σύντομα γίνεται στο λιμάνι χωρίς να προκαλέσει συγκοινωνιακή φόρτιση στην πόλη.

Η παρουσία του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας «Σταθερές Συγκοινωνίες» κ. Νίκου Παπαθανάση έδωσε την ευκαιρία στο δήμαρχο να του αναφέρει πως ο Δήμος Πειραιώς μπορεί να αναλάβει τη λειτουργία του παλαιού νεοκλασσικού κτηρίου των ΗΣΑΠ όπου στεγαζόταν ο βρεφονηπιακός σταθμός των εργαζομένων στο Νέο Φάληρο. Το συγκεκριμένο θέμα ήταν ξεχασμένο εδώ και δεκαετίες.

Ο κ. Παπαθανάσης συμφώνησε και το κτήριο παραχωρείται προς αξιοποίηση στο δήμο. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλολιάκο, το Νέο Φάληρο θα αποκτήσει ένα καλαίσθητο νεοκλασσικό κτήριο όπου θα στεγαστεί νέος βρεφονηπιακός σταθμός και θα φιλοξενεί παιδιά κατοίκων της πόλης αλλά και εργαζομένων στην ΣΤΑ.ΣΥ.

Το παραλιακό μέτωπο και τα ακίνητα

Όσον αφορά στην αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου ο δήμαρχος συμφώνησε με τον υπουργό ώστε να εργαστούν από κοινού ο γενικός γραμματέας του Δήμου και ο γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων ώστε να προχωρήσουν τα έργα όσο πιο σύντομα γίνεται. Παράλληλα, ο υφυπουργός κ. Καλογιάννης αναμένεται να εγκρίνει την Τρίτη τη διαδικασία για την αξιοποίηση πέντε μεγάλων κτηρίων της πόλης με συμβάσεις παραχώρησης.

Τα κτήρια που θα παραχωρήσει ο δήμαρχος Πειραιώς σε ιδιώτες είναι τα ακόλουθα:

1. Ο αποκαλούμενος «ουρανοξύστης» στο λιμάνι του Πειραιά, εξαιρουμένης της οριζοντίου ιδιοκτησίας που ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων η οποία έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οικοπέδου 42 χιλιοστά,

2. Η πολυόροφη οικοδομή της πρώην Ραλλείου Σχολής στη συμβολή των οδών Γεωργίου Α’ και Ηρώων Πολυτεχνείου.

3. Το κτήριο του δημαρχείου Πειραιώς, επί της πλατείας Κοραή 1.

4. Το νεοκλασσικό βιομηχανικό σύμπλεγμα “Bauhaus στην οδό Ρετσίνα 45 -47 στην Λεύκα της Παλιάς Κοκκινιάς.

5. Το ακίνητο του πρώην 5ου ΚΤΕΛ που χαρακτηρίσθηκε αρχιτεκτονικό κόσμημα όταν οικοδομήθηκε το 1958 στη λεωφόρο Θηβών 50, στην Παλιά Κοκκινιά.

Οι ενέργειες αυτές δείχνουν τη βούληση του δημάρχου Πειραιά να ξαναγίνει η πόλη, σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα. Ήδη ξεκινούν έργα μακράς πνοής στον Πειραιά και σε όλες τις γειτονιές του. Ακόμα και οι πολιτικοί αντίπαλοι του Βασίλη Μιχαλολιάκου παραδέχονται πλέον ότι κερδίζει μία προς μία όλες τις μάχες, κερδίζοντας και τη σημαντικότερη απ΄όλες τη μάχη με το χαμένο χρόνο. Λέγεται ότι μέσα σε δύο χρόνια άνοιξε τόσα θέματα, όσα δεν τόλμησαν να θιγούν για δεκαετίες!