ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Υγεία

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την Υγεία
Εν μέσω πυρών, από το σύνολο της αντιπολίτευσης, που...

Εν μέσω πυρών, από το σύνολο της αντιπολίτευσης, που ζητά την απόσυρσή του, ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία, ενώ η συζήτηση του σχεδίου νόμου επί των άρθρων συνεχιζόταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες.
Καταψηφίζει η αντιπολίτευση

Σύσσωμη η Αντιπολίτευση καταψήφισε το νομοσχέδιο, ζητώντας την απόσυρση του, ενώ κατά τη συζήτηση, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος δέχθηκε τα πυρά των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Από το βήμα του κοινοβουλίου ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε ότι μετά από 27χρόνια, η Πρωτοβάθμια Υγεία θα γίνει πράξη και η αναλγησία τόσων χρόνων τελειώνει εδώ, ενώ εγγυήθηκε ότι ο αγώνας αυτός της Πολιτείας, δίνεται με μόνο γνώμονα την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Είπε ακόμη ότι «παύει πια το απαράδεκτο καθεστώς η χώρα να ξέρει τι πρέπει να κάνει και να μην επιτρέπουν στις κυβερνήσεις και τις πλειοψηφίες της Βουλής οι συντεχνίες. Μόνο αυτούς που είναι μέσα στο σύστημα ρωτάμε; Αυτόν που πλήρωνε 42 χρόνια σερβιτόρος για να πάει να στηθεί ηλικιωμένος στην ουρά τον ρώτησε η Βουλή; Δεν τον ρώτησε, γιατί η Βουλή δεν δουλεύει έτσι. Γιατί η Βουλή είναι η Βουλή των Συντεχνιών και πρέπει να αλλάξει αυτό και είναι η πρώτη φορά που επιχειρούμε να το αλλάξουμε», τόνισε.

Επίσης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης λέγοντας πως όταν κάποιος ζητεί την απόσυρση ενός νομοσχεδίου με το αιτιολογικό ότι είναι πρόχειρο, σημαίνει ότι δεν έχει τι να πει.