ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλάζιο «ΟΧΙ» στην παράταση του μνημονίου μέσω…νομοσχεδίου!

Γαλάζιο «ΟΧΙ» στην παράταση του μνημονίου μέσω…νομοσχεδίου!
Αρνητική εμφανίζεται η Συγγρού, στο νομοσχέδιο «Μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση...

Αρνητική εμφανίζεται η Συγγρού, στο νομοσχέδιο «Μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πως θα ψηφιστεί μέχρι τον Ιούνιο και θα αφορά την περίοδο 2011-2015.

Η ΝΔ δεν φαίνεται να ενθουσιάζεται με την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει διάλογο προκειμένου να αποσπάσει το μέγιστο συναίνεσης για ένα νομοσχέδιο το οποίο θα δεσμεύει, για πρώτη φορά, τις επόμενες κυβερνήσεις.

Επιμένει μάλιστα ότι έχει εδώ και καιρό παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις εξόδου από την κρίση, τις οποίες καλεί την κυβέρνηση να μελετήσει και να αξιοποιήσει.

Την ώρα που το Μαξίμου μιλά για διάλογο, που απαιτεί η πολιτική ηθική για ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο, το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ εκτιμά πως το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από ομολογία αποτυχίας του μνημονίου που φέρνει…νέα μέτρα.

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς, είθισται να μην αρνείται τον διάλογο. Ιδίως, αν τελικά αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.