ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις

Γ. Παπανδρέου: Αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις
Τη διάθεσή του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται, παρά τις κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους...

Τη διάθεσή του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές που χρειάζονται, παρά τις κινητοποιήσεις από ορισμένους κλάδους, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κλείνοντας την ημερίδα που οργάνωσε το υπουργείο Εξωτερικών με τη διάσκεψη των προέδρων των αμερικανοεβραϊκών ενώσεων.

"Δεν θα ζητήσω συγνώμη για το γεγονός ότι τα βάζουμε με κεκτημένα συμφέροντα του παρελθόντος. Θα εκθέτουμε κάθε περίπτωση διαφθοράς, όποιος και να ευθύνεται γι' αυτήν", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός εστίασε στα πρώτα θετικά σημάδια στην οικονομία κάνοντας αναφορά στην αύξηση των εξαγωγών κατά 38% το 2010 και στην ενίσχυση των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων, όπου το τουριστικό ρεύμα αυξήθηκε πάνω από 200% ενώ προανήγγειλε ότι τον Απρίλιο πρόκειται να γίνει κοινή συνεδρίαση στην Αθήνα των υπουργικών συμβουλίων των δυο χωρών.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους κορυφαίους παράγοντες του αμερικανοϊσραηλινού λόμπι για τις προτάσεις που συζητούνται στην Ε.Ε για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τόσο οι Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα τα καταφέρει.

"Στόχος είναι να κάνουμε την Ευρώπη πιο ανταγωνιστική πιο νεωτεριστική με επενδύσεις στην καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη στις υποδομές μέσω της έκδοσης ευρωομολόγου".

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα κορυφαία στελέχη της ισραηλίτικης διασποράς για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η Ελλάδα για να ξεπεράσει την κρίση της, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα τα καταφέρει.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις εξελίξεις στην Αίγυπτο, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή, η ομαλή αποκατάστασή της και να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες.