ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: Πρόγραμμα περιοδειών και σκληρή αντιπολίτευση

Α. Σαμαράς: Πρόγραμμα περιοδειών και σκληρή αντιπολίτευση
Περιοδείες αναμένεται να ξεκινήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς...

Περιοδείες αναμένεται να ξεκινήσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, σε μια προσπάθεια να θέσει τον κομματικό μηχανισμό σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών (ενδεχόμενο που συζητείται πλέον εντόνως), αλλά και να υλοποιήσει τη δέσμευση που είχε αναλάβει πριν τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές για συνεχή επαφή με τους πολίτες.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν την απόφαση για περιοδείες με τις συναντήσεις που είχε στην Φρανκφούρτη και το κλίμα που εισέπραξε αναφορικά με την οικονομία και την πορεία της χώρας συνολικά.

Χωρίς βέβαια να έχει αναφέρει κάτι στους συνεργάτες του, ο κ. Σαμάρας είναι έντονα προβληματισμένος αν και όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του λειτούργησε εθνικά και όχι κομματικά, αφού κυρίαρχος στόχος της ηγεσίας της ΝΔ είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η κατάθεση συγκεκριμένων, υλοποιήσιμων προτάσεων και όχι η συνεχής αντιπολιτευτική τακτική.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει σκληρή αντιπολίτευση, ανεξαρτήτως του ενδεχόμενου πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Μάλιστα πολλοί στη Ν.Δ. μιλούν για σκληρή αντεπίθεση που θα ξεδιπλωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα για τους πολίτες.

Η σκληρή επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή θεωρείται δείγμα της τακτικής που θα ακολουθηθεί.

«Δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω» δηλώνουν στελέχη της Συγγρού που σημειώνουν πως «φθάνει το αυτομαστίγωμα. Κάναμε την αυτοκριτική μας ως κόμμα όπως δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ελληνική πολιτική σκηνή».

Καταλήγουν δε λέγοντας ότι «τώρα πρέπει να απολογηθούν αυτοί που κυβερνούν ενάμιση χρόνο και έλαβαν τις αποφάσεις που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα».