ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σέρνεται στην στήριξη του Γεωργίου ο Βενιζέλος!

Σέρνεται στην στήριξη του Γεωργίου ο Βενιζέλος!

Το σκάνδαλο Γεωργίου διαφέρει από την Λαγκάρντ, αφού οδηγεί απ' ευθείας στον Παπανδρέου.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ήταν χλιαρή, σε αντίθεση με την προκλητική του Γιώργου Παπανδρέου για την κακουργηματική δίωξη που άσκησε ο ηρωικός εισαγγελέας Πεπόνης κατά του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Σε αντίθεση με την λίστα Λαγκάρντ όπου επιχειρήθηκε η εμπλοκή του, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία εμπλοκή στο σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ. Όλες οι καταθέσεις αλλά και η αποστολή του φακέλου στην βουλή τον Γενάρη του 2012, αφορούσαν αποκλειστικά τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου! Το ίδιο βεβαίως και οι μαρτυρίες όλων των εμπλεκομένων και ειδικά της Ζωής Γεωργαντά.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εξέλιξη θα διευκόλυνε πολιτικά τον Βενιζέλο. Άλλωστε ο ίδιος είχε αφήσει υπονοούμενα για την πολιτική του προκατόχου του όταν ανέλαβε το ΥΠΟΙΚ, άσχετα εάν συνέχισε την ίδια ακριβώς πολιτική. Με αυτή την εξέλιξη, θα μπορούσε και αυτός να προφασιστεί ότι έπεσε θύμα της ίδιας χάλκευσης και εξαναγκασμού.

Δεν ήταν άλλωστε καθόλου τυχαία η παρέμβαση Λοβέρδου που αποκάλυψε τις ευθύνες Παπανδρέου - Παπακωνσταντίνου, έστω κατόπιν εορτής.

Όμως, όσο και αν το ήθελε, ο Ε. Βενιζέλος δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον Γεωργίου, όπως έκανε με τον Παπακωνσταντίνου για το σκάνδαλο της λίστας. Αυτό γιατί το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ οδηγεί απ' ευθείας στον Παπανδρέου, όπως είχε καταδείξει η πρώτη αποστολή του φακέλου στην βουλή 12 μήνες πριν, που κάποιοι έχουν "ξεχάσει"

Όπως πρώτο αποκάλυψε το Newsbomb, υπάρχει ένα σκοτεινό σφιχταγκάλιασμα Παπανδρέου - Βενιζέλου με κρυφά χαρτιά που κρατούν εκατέρωθεν. Έτσι ο Βενιζέλος δεν μπορεί να στραφεί ανοιχτά κατά του Παπανδρέου, ούτε όμως να επιτρέψει τον εξαναγκασμό Γεωργίου να "ομολογήσει". Εάν ο τελευταίος στριμωχθεί, είναι σίγουρο ότι θα κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου που εφαρμόστηκε στην υπόθεση Βατοπαιδίου, κατονομάζοντας ως αυτουργούς τους πολιτικούς του προϊσταμένους. Όλοι γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί.

Δείτε το βίντεο με τη δήλωση του Α. Λοβέρδου: