ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε σύγκρουση με τους απεργούς πηγαίνει ο Σαμαράς

Σε σύγκρουση με τους απεργούς πηγαίνει ο Σαμαράς

Απολύσεις, επιστράτευση και στο βάθος ...απειλή για ιδιωτικοποίηση των ΜΜΜ

Τη στρατηγική της ρήξης και της σύγκρουσης με τους απεργούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς επιλέγει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις αποφάσεις του στη σημερινή πρωινή σύσκεψη στο Μαξίμου, θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Όπως όλα δείχνουν αν δεν λυθεί η απεργία σήμερα, η κυβέρνηση θα αιφνιδιάσει με σκληρά μέτρα και απόλυτη εφαρμογή του νόμου.
Θα προχωρήσει σε απολύσεις όσων θεωρηθούν ότι δεν εφαρμόζουν τη δικαστική απόφαση και συνεχίζουν την απεργία και το επόμενο βήμα θα είναι η επιστράτευση των εργαζομένων.

Παράλληλα θα περάσει και το μήνυμα της αναδιοργάνωσης των αστικών συγκοινωνιών που μπορεί να φτάσει μέχρι την ιδιωτικοποίηση. Στόχος του Μαξίμου είναι οι σκληροί συνδικαλιστές του Μετρό που θεωρείται ότι εμφορούνται από ακροαριστερές αντιλήψεις. Για τα σωματεία στα άλλα ΜΜΜ, υπάρχει η εκτίμηση ότι οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες είναι πιο συνεννοήσιμες.

Ο κ.Σαμαράς θέλει να πάρει με το μέρος του τον αστικό κόσμο και ιδιαίτερα όσους ταλαιπωρούνται από την απεργία του Μετρό, αυτή ήταν άλλωστε και η εισήγηση του εξ απορρήτων του κ.Χρ.Λαζαρίδη.

Παράλληλα θα επιχειρήσει να βάλει το Σύριζα στο κάδρο, μαζί με τους συνδικαλιστές του Μετρό και να τον ταυτίσει μαζί τους.

Η πλωτική αυτή επιλογή συναντά την αμηχανία των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ που εμφανίζονται να έχουν ενστάσεις για αυτή την επιλογή. Ο κ.Σαμαράς όμως είναι αποφασισμένος να επιδείξει πυγμή και να προχωρήσει χωρίς αυτούς στη ρήξη με τους εργαζόμενους στο Μετρό.

Διαβάστε επίσης;

Όγδοη μέρα χωρίς μετρό - Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι