ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπανδρέου υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ!

Ο Παπανδρέου υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ!

Απίστευτη ανακοίνωση από τον πρώην πρωθυπουργό που έντρομος προσπαθεί να πείσει για την δήθεν ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.

Μόλις λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος το 2009, με στόχο να επιβληθούν από την κυβέρνηση Παπανδρέου σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει σε ανακοίνωσή του τον κίνδυνο για την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ.

«Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν» δηλώνει χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για βολές που δέχεται η ΕΛΣΤΑΤ.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλάει αυτός ο άνθρωπος, ο Γιώργος Παπανδρέου, για ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, όταν σύμφωνα με τις καταγγελίες της κ. Γεωργαντά η αρχή αυτή λειτουργούσε σε απόλυτη εξάρτηση με την πολική εξουσία και τους στόχους του ΔΝΤ.

Είναι κωμικό να μιλάει ο κ. Παπανδρέου για ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, τη στιγμή που αποκαλύπτεται πως ακόμα και ο πρόεδρος της Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου έστελνε επιστολές και e-mail στο ΔΝΤ παρακάμπτοντας το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου για ιστορικούς και μόνο λόγους:

«Υπερασπίζομαι, εργάζομαι και υπηρετώ στη ζωή μου την δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, στο πλαίσιο του Συντάγματος, καθώς και την πραγματική ανεξαρτησία κάθε θεσμού της πολιτείας στην εκτέλεση της αποστολής του.

Επί της δικής μου Κυβέρνησης έγιναν θεσμικά άλματα και στη Δικαιοσύνη.

Υπόσχεση και πράξη της Κυβέρνησής μου ήταν η ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των οικονομικών πράξεων του κράτους. Η "Διαύγεια" αποτέλεσε ένα ακόμα δείγμα της αποφασιστικότητας για διαφάνεια και ορθή, εύνομη λειτουργία των δημοκρατικών μας θεσμών.

Πρώτη όμως παρόμοια πράξη ήταν η θέσπιση μιας ανεξάρτητης στατιστικής υπηρεσίας. Μιας υπηρεσίας που θα καταγράφει τα αληθινά δεδομένα και δεν θα παίζει παιχνίδια αλλοίωσης αυτών σύμφωνα με κομματικές ή άλλες βουλές σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

Αυτή η πράξη χαιρετίστηκε ως σημαντικό βήμα αποκατάστασης της αξιοπιστίας της χώρας μας διεθνώς.

Αυτή η υπηρεσία βάλλεται σήμερα και βάλλεται και η ανεξαρτησία της.

Θα περίμενα από τους εκπροσώπους κάθε πολιτειακού πυλώνα, δηλαδή της εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, να περιφρουρήσουν αυτήν την κατάκτηση αντί να την υπονομεύουν.

Διότι είναι πια επιταγή επιβίωσης και τελικά ανεξαρτησίας της πατρίδας μας η εύνομη λειτουργία όλων των θεσμών και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού προς αυτούς.

Αλλιώς ο ελληνικός λαός δικαίως θα αναρωτηθεί: "ποιος τους φύλακες θα φυλάττει;"»