ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Ενθουσιασμένος με τις επαφές του

Σαμαράς: Ενθουσιασμένος με τις επαφές του
Να συστηματοποιήσει τις επαφές του με διεθνείς «παίκτες»...

Να συστηματοποιήσει τις επαφές του με διεθνείς «παίκτες» επιθυμεί ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη σειρά επαφών του τις προηγούμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πρόβαρε το πρωθυπουργικό του κοστούμι, εντός και εκτός Ελλάδας και φέρεται να είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο οι συνομιλητές του, υποδέχτηκαν τις θέσεις του κόμματός του αλλά και την προσωπική του επιχειρηματολογία.

«Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα» σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, χαρακτήρισε την επαφή του με τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, τη Δευτέρα.

Αναμενόμενα καλά κύλησε η κατ΄δίαν επαφή του με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Τρίτη στην Αθήνα, δεδομένου ότι συνδέονται και ιδεολογικά αλλά και με χρόνια φιλία.

Μάλιστα κατά τη συνάντηση ο ξένος συνομιλητής, ήταν ιδιαιτέρως διαχυτικός με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Περιμέναμε να διαρκέσει είκοσι λεπτά και ξεπέρασε τη μια ώρα το ραντεβού με τον Τρισέ» λένε οι συνομιλητές του Αντώνη Σαμαρά για το χθεσινό τετ-α-τετ, στην Φραγκφούρτη, με τον κεντρικό τραπεζίτη.

Το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται να επιδιώξει σειρά συναντήσεων στο εξωτερικό προκειμένου να εκφράσει τις θέσεις του για τα ελληνικά ζητήματα αλλά και για τις ευρύτερες συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη.

Για την ώρα πάντως, το μόνο «κλειδωμένο ραντεβού», είναι εκείνο με τον Ισπανό ομόλογό του Μ. Ραχόϊ, στη Μαδρίτη