ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: "Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ"

Βενιζέλος: "Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ"
Στην σημασία της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας...

Στην σημασία της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στη Σύνοδο των Προέδρων των Μείζονων Εβραϊκών Οργανώσεων της Αμερικής

Ειδικότερα για τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να έχει τα χαρακτηριστικά στρατηγικής συνεργασίας και αναφέρθηκε στην ανταλλαγή επισκέψεων ανώτατων αξιωματικών των δύο χωρών αλλά και στην επικείμενη επίσκεψή του στο Ισραήλ, κατόπιν της πρόσκλησης που του έχει απευθύνει ο Ισραηλινός ομόλογός του, κ. Εχούντ Μπάρακ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα θέματα της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, τόσο μεταξύ Ελλάδος-ΗΠΑ όσο και μεταξύ Ελλάδος-Ισραήλ, όπως επίσης και σε θέματα κυβερνο-άμυνας, αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, αμυντικής οικονομίας και φυσικά στον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφατες εξελίξεις στην Αίγυπτο και στις χώρες του Μαγκρέμπ επηρεάζουν τον περιφερειακό συσχετισμό δυνάμεων και κυρίως την κατάσταση στην Μέση Ανατολή.

Σε ότι έχει να κάνει με την Τουρκία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η βασική πολιτική κατεύθυνση στοχεύει στην ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά και στην καλή συνεργασία, και επέμεινε στην εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, ενώ όπως χαρακτηριστικά τόνισε όλα αυτά πρέπει να προωθούνται με βάση τον σεβασμό στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.

Πηγή: newscode.gr