ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί δεν απαντά η Τρέινορ για τα μαγειρέματα της ΕΛΣΤΑΤ

Γιατί δεν απαντά η Τρέινορ για τα μαγειρέματα της ΕΛΣΤΑΤ

Η Έμερ Τρέινορ εμφανίστηκε στις 23 Ιανουαρίου για να «καλύψει» τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Έκτοτε η τύχη της…αγνοείται

Την επομένη κιόλας της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009, όλως τυχαίως η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου για θέματα φορολογίας Αλγκιρντάς Σεμέτα, Έμερ Τρέινορ εμφανίζεται στα μέσα και με μία δήλωση-ετυμηγορία …αθωώνει τον κ. Γεωργίου.

Τι είπε ή μάλλον τι της είπαν να πει; Ότι «η ευρωπαϊκή υπηρεσία (EUROSTAT) αποδέχθηκε ως πλήρως αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2009», για την παραποίηση των οποίων κατηγορείται ο Α. Γεωργίου. Μάλιστα, για να μην φανεί τόσο απροκάλυπτα ότι βγήκε ως συνήγορος του Γεωργίου, πρόσθεσε ότι «από τον Μάρτιο του 2010 η Eurostat υιοθετεί τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία χωρίς επιφυλάξεις» και ότι αυτό «οφείλεται στη στενή συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών». Με λίγα λόγια, παρουσίασε τις δηλώσεις της ως μια τυπική ενημέρωση των δημοσιογράφων και όχι σαν μια «παράσταση» που μόνο στόχο είχε να «βάλει πλάτη» για τον κ. Γεωργίου.

Ωστόσο μετά από εκείνη την ημέρα η κ. Τρέινορ έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και αποφεύγει κάθε επαφή με τα ελληνικά μέσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή το newsbomb.gr έχει ζητήσει από τις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα από την ίδια την εκπρόσωπο να δώσει εξηγήσεις για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα δοθεί απάντηση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση…

Δεν είναι περίεργο που η κ. Έμερ Τρέινορ είναι λαλίστατη, όσον αφορά στον κατηγορούμενο για κακουργήματα κ. Γεωργίου, ενώ κατά τ’ άλλα αποφεύγει να μιλήσει για τα στοιχεία που οδήγησαν την Ελλάδα στο κατώφλι του ΔΝΤ και που στο κάτω κάτω αφορούν τους πολίτες μιας ολόκληρης χώρας; Δεν είναι επίσης ύποπτο το γεγονός ότι μία μόλις ημέρα μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του κ. Γεωργίου, η Κομισιόν έσπευσε να τον υπερασπιστεί, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τις ελληνικές αρχές; Είναι σαφές ότι η κ. Τρέινορ είναι ένα απλό «εκτελεστικό όργανο». Δεν είναι όμως περίεργο που οι «προϊστάμενοι» της φοβούνται να αντιπαρατεθούν; Η μόνη λογική εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε στη …νεκρική αυτή σιωπή είναι ο τρόμος. Συνήθως κανείς χάνει τα λόγια του όταν φοβάται. Συνήθως κανείς σωπαίνει όταν ξέρει πως τα ψέματα του δεν περνάνε πια.

Μπορεί να πήρε χρόνο, όμως σιγά σιγά το κουβάρι ξετυλίγεται και σίγουρα κάποιοι κάθονται πλέον σε αναμμένα κάρβουνα…

Διαβάστε επίσης:

Ο επίτροπος διαψεύδει τον επίτροπο

Ο Παπανδρέου υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ!

«Να ξεμπερδεύουμε με Πεπόνη και Μουζακίτη»!

Οι δανειστές απαγορεύουν την αντικατάσταση του κ. Γεωργίου

Οι διώξεις κατά ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν το “Newsbomb.gr”