ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Σαμαράς: «Έχετε χάσει την μπάλα»

Α. Σαμαράς: «Έχετε χάσει την μπάλα»
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας ταυτόχρονα την πόρτα στα περί συναίνεσης...

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κλείνοντας ταυτόχρονα την πόρτα στα περί συναίνεσης, που φέρεται να θέλει να επιδιώξει ο Πρωθυπουργός, για το λεγόμενο Μνημόνιο 2.

«Έχετε χάσει την μπάλα» υπογράμμισε παρεμβαίνοντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για τον αγροτικό τομέα, ασκώντας εφ' όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση.

«Δεν πρόκειται να σας αφήσουμε να διαλύσετε την Ελλάδα» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι όπως ξεγέλασε τους αγρότες έτσι ξεγέλασε και το σύνολο των πολιτών.

«Είστε λαϊκιστές» συνέχισε, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση ξεγέλασε τους αγρότες και τώρα τους συλλαμβάνει, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι αυτό που γίνεται στις Σέρρες αποτελεί «δικτατορικού τύπου απαγόρευση».

Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο σκληρή.

Ο κ. Σαμαράς επιβεβαιώνοντας πως η αντιπολίτευση θα είναι σκληρή κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ότι «διαλύσατε την Ελλάδα, διαλύσατε την κοινωνική συνοχή, διαλύσατε τον κοινωνικό ιστό».

Στο σημείο αυτό επεσήμανε ότι «πυροδοτείτε το χάος» με τις αποφάσεις που λαμβάνονται και ανέφερε ότι «είστε λαϊκιστές και επικίνδυνοι».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, αφού ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξει συναίνεση για το μνημόνιο 2, το οποίο χαρακτήρισε «χειρότερο και από το πρώτο», δήλωσε:

«Το μνημόνιο είναι πολιτική δέσμευση μόνιμης ασφυξίας».

Πρόσθεσε δε πως «αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία να πάτε αλλού», σημειώνοντας όμως πως δεν βλέπει να υπάρχουν σήμερα πρόθυμοι όπως συνέβη με το αρχικό μνημόνιο.

Διευκρίνισε τέλος ότι η ΝΔ δεν είναι αντίθετη σε μέτρα περιστολής της δημόσιος δαπάνης, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της στήριξης της ανάπτυξης.

Και αυτός είναι ο στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως είπε.