ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολές Παπακωνσταντίνου: Συναίνεση ή εκλογές;

Επιστολές Παπακωνσταντίνου:  Συναίνεση ή εκλογές;
Λίγη ώρα μετά τις αυστηρές συστάσεις της τρόικα για μαζικές αποκρατικοποιήσεις...

Λίγη ώρα μετά τις αυστηρές συστάσεις της τρόικα για μαζικές αποκρατικοποιήσεις, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέστειλε επιστολές προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων με εντολή του Πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καλεί τα κόμματα να ορίσουν εκπροσώπους για έναν ειλικρινή και ανοιχτό διάλογο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και παρουσίασης του σχεδίου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής, στο τέλος Μαρτίου, με τελικό στόχο την έγκρισή του από την Ελληνική Βουλή εντός του Μαΐου.
Στην επιστολή τονίζεται ότι, με δεδομένο πως αυτές οι αποφάσεις θα καθορίσουν την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια και ξεπερνούν την κοινοβουλευτική θητεία αυτής της κυβέρνησης, είναι απαραίτητο να στηριχθούν από ένα όσο το δυνατό ευρύτερο φάσμα της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου.

Οι αντιδράσεις

Η ΝΔ απέρριψε την πρόσκληση Παπακωνσταντίνου, λέγοντας, ότι αναζητεί συνενόχους στην αδιέξοδη πολιτική και επισημαίνει, πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κατά το παρελθόν ενημερώσει τον υπουργό σχετικά με τις προτάσεις της για έξοδο από την κρίση.

Θετικά απάντησε ο ΛΑΟΣ τονίζοντας ότι, "στη Δημοκρατία τα κόμματα έχουν θεσμικές υποχρεώσεις".

Αρνητικά απάντησε ο ΣΥΝ, λέγοντας, ότι η συναίνεση σε αυτή την πολιτική συνιστά συνενοχή.