ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με φόντο τρακτέρ, λιμάνια και ακίνητα

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών με φόντο τρακτέρ, λιμάνια και ακίνητα

Προβληματισμός στο Μαξίμου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις -

Προσπάθεια «λείανσης» των αντιθέσεων για το θέμα της φορολογίας ακινήτων

Υπό τη σκιά των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΝΟ και των αγροτών συνέρχονται σήμερα στις 18:00 το απόγευμα οι κυβερνητικοί εταίροι.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ξεκαθαρίσει στους κκ Βενιζέλο και Κουβέλη πως θα επιμείνει στο δόγμα «νόμος και τάξη» παρά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει.

Η εμπλοκή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις κινητοποιήσεις, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ανησυχεί το Μαξίμου και ήδη έχει δοθεί εντολή στους αρμόδιους υπουργούς να δίνουν απαντήσεις.

Στην ατζέντα της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών θα βρεθούν και οι κινητοποιήσεις των αγροτών οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα για 10η ημέρα. Για την κυβέρνηση οι αγρότες αποτελούν τον πιο δύσκολο «γρίφο» καθώς αυτούς δεν μπορεί να τους επιτάξει, ενώ γνωρίζει πως αν οι παραγωγοί κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, δύσκολα θα μπορέσει να τους αντιμετωπίσει χωρίς δυναμική καταστολή. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο βέβαια θα είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς ήδη η τρικομματική κυβέρνηση έχει κατηγορηθεί ότι «πνίγει» οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης.

Οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης αναμένεται επίσης να συζητήσουν και το θέμα της τρομοκρατίας που έχει απασχολήσει τον τελευταίο μήνα την κοινή γνώμη.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» που θα συζητηθεί στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων είναι η αύξηση της φορολογίας στα ακίνητα η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην κοινωνία, όσο και μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης.

Η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα εντείνεται συνεχώς, ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει ζητήσει την προστασία του Α. Σαμαρά από τους διαφωνούντες της Συγγρού.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης υποστηρίζουν ότι είναι επιβεβλημένο να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που απορρέουν από τον κατακερματισμό της φορολογίας επί της ακίνητης περιουσίας προχωρώντας σε έναν εξορθολογισμό της συγκεκριμένης φορολογίας.

Της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών θα προηγηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων για τη φορολογία των ακινήτων.