ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσεγγίζουν τους διαγραφέντες στο ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών

Προσεγγίζουν τους διαγραφέντες στο ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών
Ανοίγματα προς τους διαγραφέντες έχουν ξεκινήσει από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τους έχουν μαζί τους σε περίπτωση πρόωρων εκλογών...

Ανοίγματα προς τους διαγραφέντες έχουν ξεκινήσει από το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να τους έχουν μαζί τους σε περίπτωση πρόωρων εκλογών.

Πρώτος στόχος αυτής της προσπάθειας αποτελεί ο βουλευτής Πρεβέζης κ. Βαγγέλης Παπαχρήστος, ο οποίος ως πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ διατηρεί ισχυρές επιρροές σε αριστερούς ψηφοφόρους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαχρήστος έχει προσεγγιστεί με έμμεσο τρόπο ώστε να διατηρηθεί «καλή γειτονία» με το κυβερνών κόμμα.

Ο κ. Παπαχρήστος φαίνεται να μην έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ανάλογες προσεγγίσεις γίνονται και στους υπόλοιπους βουλευτές. Η πλέον ανένδοτη μέχρι στιγμής δείχνει να είναι η κα Σακοράφα, η οποία όχι μόνο στο παρασκήνιο, αλλά και με ερωτήσεις της στη Βουλή σφυροκοπεί την κυβέρνηση και ιδιαίτερα των υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Οι έτεροι διαγραφέντες κκ. Δημαράς και Οικονόμου δείχνουν, μετά την κίνηση προβληματισμού που προωθούν, να απομακρύνονται από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ισχυρές παραμένουν οι διασυνδέσεις τους με τη βάση του Κινήματος, ιδιαίτερα όσον αφορά τον κ. Δημαρά.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, για την περίπτωση του κ. Γιάννη Δημαρά επισημαίνεται συγκεκριμένα ότι «τον διαγράψαμε, αλλά δεν τον ξεγράψαμε»…