ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αγρότες δείχνουν…κάλπη!

Οι αγρότες δείχνουν…κάλπη!
Άνοιγμα προς τους αγρότες κάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η «Συγγρού», καθώς εκτιμά πως οι εκλογές είναι κοντά...

Άνοιγμα προς τους αγρότες κάνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η «Συγγρού». Η ΝΔ, εκτιμά πως οι εκλογές είναι κοντά, παρά τις επίσημες κυβερνητικές διαψεύσεις και «χτυπά» στην καρδιά του αγροτικού προβλήματος προκειμένου να προσεγγίσει το συγκεκριμένο εκλογικό σώμα

Παραδοσιακά άλλωστε, η αγροτική τάξη, θεωρείται μια από τις κοινωνικές αυτές ομάδες που βγάζουν… πρωθυπουργό!

Η «γαλάζια ασπίδα» στον αγροτικό κόσμο μεταφράζεται από κάποιους και ως επιθυμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείξει πως αντιλαμβάνεται ποιες κοινωνικές ομάδες δοκιμάζονται περισσότερο.

«Οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι φαρμακοποιοί και οι μηχανικοί, μπορεί να θίγονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις, έχουν όμως περισσότερα περιθώρια από τους αγρότες που ασφυκτιούν» υποστηρίζουν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, θέλοντας να εξηγήσουν γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε τους αγρότες, για να υπερασπιστεί με τόσο έντονο ύφος.

Η ΝΔ έχει σηκώσει πολύ το θέμα των αγροτών, προσπαθώντας να αποδείξει πως είναι σύμμαχός τους, καθώς θεωρεί την κυβέρνηση εκτεθειμένη, αφού όπως λένε στελέχη της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ εμπαίζει διαχρονικά τους καλλιεργητές. «Από τα λάστιχα των τρακτέρ που ξεφούσκωνε ο Σημίτης, έως την υποδοχή των αγροτών της Κρήτης, στο λιμάνι του Πειραιά, από τον Παπανδρέου, πάντα ο ίδιος λαϊκισμός» υπενθυμίζουν με νόημα.

Η πρόσφατη απαγόρευση κυκλοφορίας, από τον Αστυνομικό Διοικητή Σερρών, εκτιμούν μάλιστα ότι είναι αποκαλυπτική της νοοτροπίας της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Βουλής έκανε λόγο για «χουντικές μεθόδους».

Ως εκ τούτου, η προσέγγιση των αγροτών, εκτιμάται πως θα συμβάλλει όχι μόνο στην προσέλκυση ψηφοφόρων από την περιφέρεια αλλά και στην συνολικότερη τόνωση της αξιοπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.