ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κατευόδιο στον Μ. Έβερτ

Το κατευόδιο στον Μ. Έβερτ
Με τιμές εν ενεργεία υπουργού κηδεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ...

Με τιμές εν ενεργεία υπουργού κηδεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Τετάρτη στα 72 του χρόνια.

Στην κηδεία παρέστη σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ενώ της τελετής χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Η σορός του Μιλτιάδη Έβερτ συνοδεύτηκε κατά την εξόδιο ακολουθία από μεικτό άγημα του στρατού.

Παρόντες στο Α’ Νεκροταφείο, ήταν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι αντάλλαξαν και θερμή χειραψία, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο τέως δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς και πολλοί βουλευτές, τόσο της ΝΔ όσο και άλλων κομμάτων.

Τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν οι κύριοι Σαμαράς, Πετσάλνικος και Καμίνης.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για την πληθωρική προσωπικότητα του Μιλτιάδη Έβερτ και τόνισε ότι ήταν αγωνιστής, ασυμβίβαστος, πολιτικός που «δεν μάσαγε τα λόγια του», πάντα αφοσιωμένος στις αρχές του ιδρυτή του κόμματος Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο κ. Πετσάλνικος στάθηκε στη μακρά κοινοβουλευτική παρουσία του εκλιπόντος και επισήμανε ότι δεν περιορίστηκε στη διεκπεραίωση, όταν ανέλαβε κυβερνητικά πόστα, εξασφάλισε την ενότητα της ΝΔ και τον χαρακτήριζαν πάντα η συνέπεια, ο δυναμισμός, η εντιμότητα και το ήθος.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι ο Μιλτιάδης Έβερτ διεκδίκησε ρόλο καινοτόμο στην πολιτική ζωή του τόπου και συνέβαλε στην αλλαγή του επικοινωνιακού τοπίου με την ίδρυση του δημοτικού ραδιοφώνου 9,84