ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Είστε τυχεροί που έχετε αυτό τον πρωθυπουργό"

"Είστε τυχεροί που έχετε αυτό τον πρωθυπουργό"
Ουσιαστικές χαρακτηρίζει τις αλλαγές που έχει ξεκινήσει ο Γ. Παπανδρέου, ο Γιόσκα Φίσερ...

Ουσιαστικές χαρακτηρίζει τις αλλαγές που έχει ξεκινήσει ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής» ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ.

Προσθέτει μάλιστα ότι «είστε τυχεροί που έχετε έναν τέτοιο πρωθυπουργό αυτή τη στιγμή. Η διεθνής αξιοπιστία του είναι πολύ σημαντική».

Ο κ Φίσερ σημειώνει ότι η Ελλάδα διέρχεται μια σοβαρή κρίση που ταυτόχρονα είναι και ευκαιρία «για τη δημιουργία της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Το σύνθημα θα έπρεπε να είναι : «ή τώρα ή ποτέ»».

Εκτιμά ότι η πρόταση Μέρκελ για «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» αποτελεί μείζονος σημασίας πολιτικής της στροφή, καυτηριάζει τη στάση βουλευτών και ΜΜΕ στη Γερμανία όταν ξεκίνησε η κρίση και πιστεύει πως «η κρίση θα πιέσει προς βαθύτερη ολοκλήρωση. Ο τελικός στόχος πρέπει να είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αν θέλουμε μια Ευρώπη αλληλεγγύης πρέπει να συντονίσουμε τις μακροοικονομικές μας πολιτικές , ακόμα και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Το Eurogroup μπορεί να είναι η αρχή. Και όσοι άλλοι θέλουν να συμμετάσχουν θα είναι ευπρόσδεκτοι».

Τέλος, θεωρεί λάθος το ότι η ΕΕ «απώθησε» την Τουρκία γιατί, όπως αναφέρει, δεν συμφέρει την Ευρώπη.