ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής: "Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές"

Κ. Καραμανλής: "Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές"
«Θα μείνω στην Βουλή, και θα είμαι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, εφόσον μάλιστα αυτές γίνουν σύντομα» διαμηνύει...

«Θα μείνω στην Βουλή, και θα είμαι και πάλι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, εφόσον μάλιστα αυτές γίνουν σύντομα» διαμηνύει σε βουλευτές ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Με αυτή τη δήλωση που μετέφερε στο «Έθνος της Κυριακής» έμπειρος κοινοβουλευτικός παράγοντας της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να δίνει τέλος στα σενάρια για τα επόμενα πολιτικά του βήματα.

Μιλώντας σε βουλευτές της ΝΔ που ανήκουν στον στενό «πυρήνα» των συνομιλητών του, ο Κώστας Καραμανλής καθιστά σαφές ότι εννοεί όσα είπε τη νύχτα της 4ης Οκτωβρίου του 2009, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος και να μη θέσει υποψηφιότητα στο επικείμενο, τότε, συνέδριο.

«Θα παραμείνω, βέβαια, στην πρώτη γραμμή των αγώνων της παράταξης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Πρόθεση του πρώην πρωθυπουργού είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ότι αφορά την παρουσία του στη Βουλή και να μην επιτρέψει σε τρίτα πρόσωπα, εκτός ή εντός ΝΔ, να δημιουργήσουν εντυπώσεις, παρερμηνεύοντας τις κινήσεις του.

Απίθανα θεωρούνται τέλος τα σενάρια που τον εμφανίζουν να επιλέγει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αντί της Α' Θεσσαλονίκης, καθώς και της μετακίνησής του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.