ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραντεβού Σαμαρά-Ραχόι στη Μαδρίτη

Ραντεβού Σαμαρά-Ραχόι στη Μαδρίτη
Στη Μαδρίτη μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς...

Στη Μαδρίτη μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, αποδεχόμενος πρόσκληση του Προέδρου του Λαϊκού Κόμματος και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Οι ομόλογοι, θα ανταλλάξουν απόψεις γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ευρωζώνη, θα συζητήσουν εκτενώς τις πρόσφατες γαλλογερμανικές προτάσεις αλλά και το θέμα έκδοσης ευρωομολόγου, θα διαπραγματευθούν σημαντικά κοινά θέματα που απασχολούν τις δύο χώρες, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα επαναλάβει τις θέσεις του περί επιμήκυνσης αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, χωρίς πρόσθετα μέτρα και με παραλληλη μείωση του επιτοκίου δανεισμού.

Στην Ισπανική πρωτεύουσα θα βρεθούν μαζί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. Σταύρος Παπασταύρου, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου Άγγελος Υψηλάντης, ο Ειδικός Σύμβουλος Επιτρόπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων Μανώλης Μαυρομάτης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης.