ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκαλεί την κυβέρνηση για την "ανακοίνωση της πυτζάμας" η ΝΔ

Εγκαλεί την κυβέρνηση για την "ανακοίνωση της πυτζάμας" η ΝΔ
Μια σειρά ερωτημάτων για την ύπαρξη non paper που διακινήθηκε κεντρικά και σχετίζεται με την εκποίηση της περιουσίας του δημοσίου...

Μια σειρά ερωτημάτων για την ύπαρξη non paper που διακινήθηκε κεντρικά και σχετίζεται με την εκποίηση της περιουσίας του δημοσίου έθεσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ΓιάννηςΜιχελάκης.

"Επειδή βγήκαν στελέχη να διαφοροποιηθούν, πρέπει να ξέρουμε αν η κυβέρνηση αναγνωρίζει την ύπαρξη του εγγράφου. Πόσοι άλλοι από την κυβέρνηση το διακίνησαν; Γιατί ενεπλάκη το υπουργείο Εργασίας και δεν έστειλε δική του ενημέρωση για τα θέματα της αρμοδιότητάς του; Στην ανακοίνωση της... πυτζάμας που βγήκε μετά τα μεσάνυχτα γιατί ο Πεταλωτής δεν παραδέχθηκε ότι ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης αφού τουλάχιστον δύο υπουργεία το είχαν διακινήσει; Το Μαξίμου το γνώριζε κεντρικά;" διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης.

Η ΝΔ είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει επικοινωνιακά το θέμα που έχει ανακύψει με την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου, κατηγορώντας παράλληλα την τρόικα πως με τη στάση της προσέβαλε τον ελληνικό λαό.

Ο κ. Μιχελάκης ανέφερε πως το non paper το οποίο διακινήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών είχε διακινηθεί και από άλλα υπουργεία πριν από την παρέμβαση της τρόικας.

"Εκτός από το υπουργείο οικονομικών το συγκεκριμένο έγγραφο διακινήθηκε και από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο το απέστειλε στους διαπιστευμένους συντάκτες του. Είναι σαφές πως το έγγραφο μοιράστηκε κεντρικά" τόνισε ο κ. Μιχελάκης καλώντας την κυβέρνηση να τοποθετηθεί.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε πως ο Αντώνης Σαμαράς στην παρουσίαση του προγράμματος στο Ζάππειο στις 7 Ιουλίου είχε κάνει λόγο για αξιοποίηση και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. "Πέρασαν επτά μήνες για να αντιληφθεί η τρόικα ότι μπορούμε να αντλήσουμε πόρους. Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί και για την ταμπακιέρα (δεν λέει) λέξη. Η τρόικα καταλήγει στο ίδιο ποσό με εμάς, όχι όμως στον τρόπο που θα βρεθούν τα 50 δισ. ευρώ. Εμείς είμαστε υπέρ της αξιοποίησης και όχι υπέρ του ξεπουλήματος", συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης.

Για μια ακόμα φορά η ΝΔ ζήτησε την παραίτηση του κ. Παπακωσταντίνου. "Αν υπάρχει πολιτική ευθιξία, συνταγματικά οι υπουργοί μπορούν να παραιτηθούν χωρίς την πρόταση μομφής", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος.

Ο ίδιος εξάλλου εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι μια δήλωση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ με την οποία εξέφραζε την πεποίθηση πως η χώρα μας δεν θα μπορέσει να βγει από το Μνημόνιο, διαψεύσθηκε 3 μέρες μετά.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μιχελάκης τόνισε πως "δεν φοβόμαστε τις εκλογές. Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι. Είναι καλοδεχούμενες" και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως η ίδια διακινεί αυτά τα σενάρια.

"Μέχρι τώρα η διακίνηση σεναρίων για το θέμα των εκλογών γίνεται από την κυβέρνηση" δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. "Σας θυμίζω τον εκβιασμό του Γιώργου Παπανδρέου την περίοδο των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, σας θυμίζω τον εκβιασμό με την εκλογή του Κάρολου Παπούλια. Είναι ανεύθυνο. Απειλούν με εκλογές. Πρέπει να σοβαρευτούν κάποια στιγμή. Έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι", κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.