ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αλλάξει η διάταξη για τα ληξιπρόθεσμα άνω των 5.000 ευρώ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αλλάξει η διάταξη για τα ληξιπρόθεσμα άνω των 5.000 ευρώ

Νομοθετική ρύθμιση, ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του της άσκησης ποινικής δίωξης για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών.

Ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος, Γιάννης Μηλιός, υποστηρίζει ότι αν δεν αλλάξει η συγκεκριμένα διάταξη του σχετικού νόμου, θα οδηγηθούν στις φυλακές πολίτες, οι οποίοι «διέπραξαν το έγκλημα» να απολυθούν, να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, να υποστούν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

«Είναι υποκριτικό δύο χρόνια μετά την ψήφιση του Ν.3943/2011 (επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου) κάποιοι να ‘’ανακαλύπτουν την Αμερική’’ και να διαμαρτύρονται τώρα για τις διατάξεις του συγκεκριμένου Νόμου τις οποίες τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει και είχε αποκαλύψει, αλλά αντιμετώπισε πέπλο σιωπής», δήλωσε ο κ. Μηλιός.

«Δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από την εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν το συγκεκριμένο νόμο και υλοποιούν την πιο βάρβαρη και πιο άδικη φορολογική πολιτική», υπογραμμίζει και καλεί όσους επιθυμούν να αλλάξει η συγκεκριμένη διάταξη να ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.