ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητική η παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ

Προκλητική η παραμονή του Ανδρέα Γεωργίου στην ΕΛΣΤΑΤ

Στο απυρόβλητο ο πρωτεργάτης των στατιστικών «μαγειρεμάτων» που οδήγησαν τη χώρα στα Μνημόνια και στις θηλιές των δανειστών

Μετά τις διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας για τη σύμβαση της ΔΕΗ με τη ΜΕΤΚΑ του Ομίλου Μυτιληναίου, ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε παρά να ζητήσει τις παραιτήσεις των Τάκη Αθανασόπουλου και Γιώργου Μέργου, ως μελών της τότε διοίκησης της ΔΕΗ.

Αν και οι παραιτήσεις έγιναν κατόπιν εορτής, δηλαδή αφού το θέμα είχε ήδη φτάσει στη Δικαιοσύνη, δεν παύουν να αποτελούν μια καλή αρχή για την απόδοση ευθυνών και την πολιτική τιμωρία όσων τυχόν εμπλέκονται ή εμφανίζονται να έχουν συμμετάσχει σε υποθέσεις εις βάρος του Δημοσίου.

Βέβαια, οι σημερινές παραιτήσεις και η αποφασιστικότητα που επέδειξε η κυβέρνηση θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία αν δεν σταματήσουν εδώ.

Φυσικά, αναφερόμαστε στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είναι συνυπεύθυνος για το εγκληματικό μαγείρεμα των στατιστικών που οδήγησε τη χώρα στα Μνημόνια και στις θηλιές των δανειστών, παραμένει στην καρέκλα του, αφού κανείς δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος να τα «βάλει» μαζί του.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιμένει να τον διατηρεί στη θέση του, εξοργίζει τους πολίτες και δικαιώνει αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν έξωθεν παρεμβάσεις, που δεν θέλουν τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Είναι γνωστό, ότι ο κ. Γεωργίου έχει δυνατές «πλάτες», τόσο στο εσωτερικό, αλλά κυρίως στο εξωτερικό της χώρας. Μεταξύ αυτών, ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος είχε δώσει ρητή εντολή για την διατήρησή του.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να ορθώσει επιτέλους το ανάστημά της, χωρίς να πτοηθεί από απειλές;

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Σαμαράς ζήτησε τις παραιτήσεις Αθανασόπουλου - Μέργου

Ασπίδα προστασίας των Γερμανών στον Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Θέλουν να βγάλουν... «λάδι» τον Γεωργίου