ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο καλός και ο κακός μπάτσος» της τρόικας

«Ο καλός και ο κακός μπάτσος» της τρόικας

Καρότο και μαστίγιο από την τριανδρία που έχει εξαθλιώσει τους Έλληνες

Ρόλους φαίνεται πως έχουν μοιράσει οι εκπρόσωποι των δανειστών μας κατά τις επαφές τους με τα κυβερνητικά στελέχη. Οι Πολ Τόμσεν και Ματίας Μορς, των οποίων κάθε φορά που τα ονόματα ακούγονται, ο Έλληνας αναστενάζει από το φόβο νέων μέτρων, έχουν επιλέξει ρόλους προκειμένου να πιέζουν ο καθένας με τον τρόπο του την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως προκύπτει από υπουργικές πηγές, ο Τόμσεν διατηρεί το ρόλο του "κακού" πιέζοντας το Υπουργείο Οικονομικών να διατηρήσει το χαράτσι της ΔΕΗ και να γίνουν όσο το συντομότερο δυνατόν απολύσεις στο Δημόσιο. Από την άλλη, το ρεπορτάζ αναφέρει στροφή του Ματίας Μορς σ' ένα περισσότερο φιλελληνικό προφίλ που τον θέλει να ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη συμπερίληψη στην τελική έκθεση της τρόικα της φράσης πως η "πορεία του προγράμματος στην Ελλάδα είναι εντός στόχων".

Το θέμα πάντως είναι πως η εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα με της επαφές τρόικας και κυβερνητικών να καθορίζουν πως και...αν η συγκυβέρνηση θα βγάλει την Άνοιξη.