ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ ο Στ. Σταυρίδης

Νέος πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ ο Στ. Σταυρίδης

Ο μηχανικός - οικονομολόγος Στέλιος Σταυρίδης είναι το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Τάκη Αθανασόπουλο στο νευραλγικό πόστο του προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Σταυρίδης μέχρι σήμερα ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ.

Πριν τον διορισμό του θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία για τη διατύπωση γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Για πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ προτείνεται στη γενική συνέλευση των μετόχων ο μέχρι σήμερα μέλος του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ο οικονομολόγος κ. Αντώνης Βαρθολομαίος.

Στη θέση του, ως μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ορίζεται ο κ. Γιώργος Κουτσουδάκης, οικονομολόγος, μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.

Η τοποθέτηση του κ. Σταυρίδη στο τιμόνι του ΤΑΙΠΕΔ συνοδεύεται από πλούσιο παρασκήνιο.

Ο κ. Σταυρίδης ήταν ένας από τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του κ. Στέφανου Μάνου. Ο ίδιος δηλώνει σφόδρα φιλελεύθερος και έχει συστήσει ένα «κίνημα πολιτών», το οποίο ονόμασε «Αντιγραφειοκρατική Κίνηση».

Όπως γίνεται αντιληπτό ο κ. Σταυρίδης είναι το «ιδανικό» πρόσωπο το οποίο θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των δανειστών. Διαθέτει με λίγα λόγια το κατάλληλο προφίλ για να αξιολογηθεί θετικά από την τρόικα. Είναι το πρόσωπο που έψαχνα οι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς για να κάνει τη «βρόμικη» δουλειά των αποκρατικοποιήσεων ικανοποιώντας τα συμφέροντά τους.

Ο κ. Σταυρίδης στις εκλογές του Μαΐου 2012 υποστήριξε τη συμμαχία Μάνου – Τζήμερου.

Ωστόσο ένα μόλις μήνα μετά, ο κ. Σταυρίδης στήριξε τη Ν.Δ. κι έτσι κατάφερε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ.

Στην ιστορία έχει μείνει ο απίστευτος καυγάς που έκανε ο κ. Σταυρίδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρο Τατσόπουλο.

Δείτε το βίντεο: