ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγνωστο πότε θα βγει το πόρισμα για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Άγνωστο πότε θα βγει το πόρισμα για τους συγγενείς Παπακωνσταντίνου

Μέχρι τις 12 Απριλίου υπολογίζει το ΣΔΟΕ ότι θα έχει συλλέξει όλα τα στοιχεία από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών σχετικά με τους τραπεζικούς λογαριασμούς των τεσσάρων συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Αυτό αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος του ΣΔΟΕ και αρμόδιος για τον έλεγχο της «λίστας Λαγκάρντ», Παναγιώτης Μαντούβαλος, σε επιστολή που έστειλε απόψε στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Στην ίδια επιστολή, ο κ. Μαντούβαλος αφού εξηγεί την πολυπλοκότητα της επεξεργασίας των στοιχείων και τις κινήσεις που θα κάνει η υπηρεσία του για να συλλέξει όλα τα στοιχεία για τους λογαριασμούς των 4 συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, καταλήγει τονίζοντας ότι λόγω των μη προβλέψιμων παραμέτρων δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί επακριβώς ο απαιτούμενος χρόνος για την περαίωση του ελέγχου μετά τις 12/4/2013.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαντούβαλος έχει κληθεί μαζί με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ την ερχόμενη Τρίτη στην Προανακριτική, προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με την πορεία του πορίσματος, για το οποίο ζητούν να συμπτυχθεί χρονικά η κατάθεση του.

Στην Προανακριτική κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κινήθηκε στην ίδια γραμμή με την κατάθεση που είχε δώσει στον οικονομικό εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαξεβάνης είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον βουλευτή της ΝΔ και μέλος της Προανακριτικής Άδωνη Γεωργιάδη έξω από την αίθουσα κατά τη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής της συνεδρίασης.