ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουντώνει η γαλαζοπράσινη κόντρα για τη δημόσια περιουσία!

Φουντώνει η γαλαζοπράσινη κόντρα για τη δημόσια περιουσία!
Οι εγγυήσεις του Γιώργου Παπανδρέου περί νομοθετικής πρωτοβουλίας...

Οι εγγυήσεις του Γιώργου Παπανδρέου περί νομοθετικής πρωτοβουλίας για την απαγόρευση πώλησης ελληνικής γης, φαίνεται πως δεν λείαναν τις αντιδράσεις.

Η κόντρα σήμερα, όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά μεταφέρθηκε τόσο στο briefing του Γιάννη Μιχελάκη αλλά και στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατηγόρησε τη ΝΔ για «αβάσταχτη ελαφρότητα και απύθμενο λαϊκισμό» επικαλούμενος απόσπασμα ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στις 7 Ιουλίου, σύμφωνα με το οποίο καλούσε «να κάνουμε τα έσοδα από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μνημονιακή υποχρέωση».

Παράλληλα παραδέχθηκε πως οι εκπρόσωποι της τρόικας υπερέβησαν τα εσκαμμένα και ξεκαθάρισε ότι αυτού του είδους η διαδικασία δεν θα ξανασυμβεί, επαναλαμβάνοντας πως τα 50 δις δεν είναι μνημονιακός στόχος.

Ο Υπουργός Οικονομικών δέχτηκε τα πυρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι ψεύδεται κατ΄ επανάληψη και του ζήτησε να βρει το σημείο της αναφοράς του Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας ξανά την παραίτησή Παπακωνσταντίνου «Αν δεν απαντήσετε επιβεβαιώνετε γιατί η ΝΔ ζητά να παραιτηθείτε».

Νωρίτερα, ο Γιάννης Μιχελάκης κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών, χαρακτήρισε «απόπειρα εμπαιγμού» την χθεσινή εξαγγελία Παπανδρέου καθώς, όπως είπε, στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση δίνεται το δικαίωμα στους δανειστές μας να προχωρήσουν μόνοι τους σε εκποίηση περιουσίας του δημοσίου.

Στο μεταξύ έκκληση προς τον πρόεδρο της ΝΔ, να προσέλθει στον διάλογο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέροντας πως «δεν μπορούμε να αφήσουμε τον υπουργό Οικονομικών να σηκώσει το βάρος μόνος του.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να καμωθεί ότι τσακώνεται με την τρόικα, για πράγματα όμως, που είχε συζητήσει μαζί της, είχε συναποφασίσει και συνυπογράψει» ανέφερε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε εξάλλου πως ο στόχος των 50 δισ. από δημόσιες γαίες είναι παντελώς ανέφικτος «εκτός και αν βάλετε στο μάτι και στο πιάτο των αετονύχηδων τα αποθέματα του ορυκτού πλούτου και του ενεργειακού πλούτου της χώρας».

Απαντώντας, ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, παρατήρησε πως «αν κάτι έχει καταγράψει η εμπειρία, είναι πως ο Πρωθυπουργός, με συνέπεια υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.