ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις
Συνεχίστηκε στη Βουλή η διαμάχη για τις αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ...

Συνεχίστηκε στη Βουλή η διαμάχη για τις αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε η τρόικα την περασμένη εβδομάδα.

Στην σφοδρή επίθεση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, που κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για αλλαγή στάσης. «Ο κ. Σαμαράς τον Ιούλιο του 2010 είπε ότι είναι ώρα να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία και να βγάλουμε 50 δισεκατομμύρια ευρώ σε δύο χρόνια. Τώρα γιατί το παίρνετε πίσω;», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.

Επίσης, υποστήριξε ότι για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπάρχουν δυνατότητες σχετικά με το σχήμα που θα προτιμηθεί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε διαδικασίες πλήρους διαφάνειας και ενημέρωσης της Βουλής.

Επιφυλάξεις ως προς την δυνατότητα άντλησης 50 δισ. ευρώ κράτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτωρ Νασιώκας, ενώ την ίδια στάση κράτησε και ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης.

Επανεκτίμηση του χρέους πρότεινε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα βγάλει στο «σφυρί» αρχαίους τόπους ή κομμάτια της παραμεθορίου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης διερωτήθηκε μήπως «πίσω από το «σκηνικό» της διαμάχης τρόικας και κυβέρνησης, δρομολογείται το σενάριο της εκποίησης των απίστευτων αποθεμάτων μας σε πετρέλαιο και σε αέριο».

Την πεποίθησή του ότι το εύρος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αποδεικνύει το «ναυάγιο» του μνημονίου και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης διατύπωσε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

πηγή: newscode.gr