ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής: Άφωνος και Άφαντος!

Κώστας Καραμανλής: Άφωνος και Άφαντος!
Μπορεί η «Συγγρού» να υπεραμύνεται της απόψεως πως οι σχέσεις Σαμαρά–Καραμανλή ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι εξαιρετικές...

Μπορεί η «Συγγρού» να υπεραμύνεται της απόψεως πως οι σχέσεις Σαμαρά–Καραμανλή ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι εξαιρετικές, τα γεγονότα όπως μαρτυρούν πως στην περίπτωσή τους, εφαρμόζεται το ρητό «μακριά και αγαπημένοι».

Ο Κώστας Καραμανλής, επέλεξε να μην παραβρεθεί χθες στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της ΝΔ, στο «στρατηγείο για τη νικηφόρα πορεία του κόμματος» όπως το χαρακτήρισε ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά να απουσιάζει, όπως έπραξε και κατά την ημέρα παρουσίασης του νέου λογότυπου της ΝΔ.

«O Καραμανλής δεν είχε κανέναν λόγο να είναι παρών. Σε όλες τις σημαντικές δράσεις του κόμματος δίνει το ‘’ παρών’’ ». Με αυτή τη φράση τα καραμανλικά στελέχη επιχειρούσαν να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους χωρίς ωστόσο να το επιτυγχάνουν, αφού η απουσία του τέως πρωθυπουργού σχολιάστηκε από το σύνολο των παρευρισκόμενων.

Το ψυχρό κλίμα και το χάσμα ανάμεσα σε νυν και τέως δε μπόρεσε να κρύψει ούτε η πανστρατιά των πολιτικών φίλων του Κώστα Καραμανλή που έφθασε στην ώρα της χθες, στις 19:30, προκειμένου να παραβρεθεί στην τελετή των εγκαινίων. Ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δημήτρης Σιούφας ήταν εκεί, στη Συγγρού 340, όπως άλλωστε βρίσκονται σε όλες σχεδόν τις μεγάλες εκδηλώσεις του κόμματος.

Το σίγουρο είναι ότι ο Καραμανλής δε θέλησε να στείλει το μήνυμα της ενότητας. Ωστόσο στα κεντρικά της ΝΔ, αποφεύγουν να σχολιάσουν τη συμπεριφορά του ανδρός που επί μακρόν κρατούσε τα ηνία της παράταξης και κάνουν λόγο για άριστες σχέσεις των δυο ανδρών.