ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσωκομματική ανταρσία και έγκριση του ν/σ για τα κλειστά επαγγέλματα

Εσωκομματική ανταρσία και έγκριση του ν/σ για τα κλειστά επαγγέλματα
Εν μέσω έντονης εσωκομματικής κριτική και απειλών για διαφοροποιήσεις, υπερψηφίστηκε τελικά το νομοσχέδιο...

Εν μέσω έντονης εσωκομματικής κριτική και απειλών για διαφοροποιήσεις, υπερψηφίστηκε τελικά το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Χαρακτηριστικό της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν οι εντάσεις και οι βολές που προερχόταν από το εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Έντονη κριτική άσκησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, που εξεμάνη για το άρθρο που προβλέπει την καταβολή εισφορών στο ΤΕΕ αποφοίτων ΤΕΙ, οι οποίοι δεν έχουν γίνει δεκτοί από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Ο κ. Κακλαμάνης έφτασε σε σημείο να απειλεί για την καταψήφιση του άρθρου, κρίνοντάς το αντισυνταγματικό και παράλογο.

Σε αναδίπλωση αναγκάστηκε η κυβέρνηση όσον αφορά το άρθρο που προβλέπει την ίδρυση δικηγορικών εταιρειών, όταν υπό την πίεση των βουλευτών της και κυρίως του Χρήστου Πρωτόπαπα, αναγκάστηκε να τροποποιήσει την διάταξη, παρέχοντας το δικαίωμα για τη σύσταση εταιρειών μόνον σε μέλη του ίδιοι δικηγορικού συλλόγου.

Επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο εξέφρασε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπουτσής, τασσόμενος υπέρ της καθιέρωσης κατώτατης αμοιβής για τους δικηγόρους.

Παρ’ όλα αυτά, ο εισηγητής του νομοσχεδίου από πλευράς ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, υποστηρίζοντας ότι οι ενστάσεις των βουλευτών είχαν ως στόχο τη βελτίωση του νομοσχεδίου κι όχι την υπονόμευσή του.

Η «ανταρσία» δεν πέρασε ασχολίαστη από πλευράς ΝΔ. «Ανέβηκαν στα κεραμίδια» δήλωσε ο Μάριος Σαλμάς.

πηγή: Newscode.gr

διαβάστε επίσης: Σε πανικό η κυβέρνηση