ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε "καλημέρα" δεν λένε Ραγκούσης-Παπακωνσταντίνου

Ούτε "καλημέρα" δεν λένε Ραγκούσης-Παπακωνσταντίνου
Μια ιδιότυπη απομόνωση ζει τις τελευταίες ώρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τα υπόλοιπα μέλη της...

Μια ιδιότυπη απομόνωση ζει τις τελευταίες ώρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από τα υπόλοιπα μέλη της.

Και βεβαίως από το σύνολο σχεδόν της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τον ισχυρό πάλαι ποτέ συνδικαλιστικό βραχίονά του.

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι υπουργοί βλέπουν με ...μισό μάτι τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, αποτελεί κοινό μυστικό εδώ και αρκετό καιρό.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και παλιοί, στενοί του, συνεργάτες, όπως ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ραγκούσης, πλέον δεν του λένε ούτε "καλημέρα", χωρίς υπερβολή.

Όμως, από το σημείο αυτό, μέχρις εκείνου να απειλείται με ανταρσία από την ΚΟ του κόμματός του σε περίπτωση που δεν απέσυρε μια διάταξη από το νόμο για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, η απόσταση είναι μεγάλη.

Και φαίνεται ότι πολύ δύσκολα μπορεί πλέον να καλυφθεί.

Για την ιστορία, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης απέσυρε τη διάταξη που επέτρεπε στις δικηγορικές εταιρίες των Αθηνών να ανοίγουν παραρτήματα στην περιφέρεια (σ.σ. ανοίγοντας, παράλληλα, πραγματικά το επάγγελμα), όμως ο κ.Παπακωνσταντίνου υπέστη μια ακόμα ήττα.

Κι απειλείται συντόμως από μια ακόμα, αυτή τη φορά από τους συνδικαλιστές του κόμματος του.

Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ, απειλεί ότι αν η κυβέρνηση "ακουμπήσει" τη ΔΕΗ, τότε δεν θα κατεβάσει απλά τους διακόπτες, αλλά θα τους ...κάψει. Όλα δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα κληθεί σύντομα να λάβει σκληρές αποφάσεις είτε προς τη μια είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Πηγή: www.newscode.gr