ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Δένδια στη Βουλή για την Blackwater

Απάντηση Δένδια στη Βουλή για την Blackwater

Η Ελληνική Αστυνομία, δια της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής, ασκεί το σύνολο των αστυνομικών δραστηριοτήτων, αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνης Δούρου, Θοδωρή Δρίτσα και Δημήτρη Τσουκαλά, οι οποίοι είχαν ζητήσει να ενημερωθούν αν υπήρξε ποτέ κάποια επαφή με ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικών υπηρεσιών, την εταιρεία Academi, πρώην Blackwater, προκειμένου να αναλάβει τη φύλαξη του κοινοβουλίου ή άλλων δημόσιων χώρων ή να προσφέρει τεχνογνωσία ή εκπαίδευση.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν από τον κ. Νίκο Δένδια να εξηγήσει «γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει μπει στον κόπο να διαψεύσει τα αναγραφόμενα στον Τύπο» και γιατί δεν διέψευσε δημοσίευμα, τον περασμένο Αύγουστο, στο οποίο γινόταν λόγος για την ανάληψη της ασφάλειας του κτιρίου της Βουλής από την ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας Academi. Ειδικά δε για την εταιρεία Academi, οι βουλευτές κάνουν λόγο για εταιρεία με αμαρτωλό παρελθόν, που το όνομα της έχει συνδεθεί με δολοφονίες Ιρακινών πολιτών και με βασανιστήρια κρατουμένων στο Ιράκ, αλλά και με παράνομες πωλήσεις στρατιωτικού εξοπλισμού.

Όπως ειδικότερα απαντά ο κ. Δένδιας, «σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Πρόεδρος της Βουλής μεριμνά για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Βουλής και των χώρων της, στο όνομα της οποίας ασκεί την αστυνομική εξουσία. Καθορίζει τη δύναμη της Αστυνομίας και εγκρίνει το προσωπικό της που πρέπει να υπηρετεί στη φρουρά της Βουλής, η οποία και τελεί αποκλειστικά υπό τις διαταγές του». Ο υπουργός υπογραμμίζει, ότι η Ελληνική Αστυνομία δια της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής η οποία έχει οργανωθεί και λειτουργεί σε επίπεδο Αστυνομικής Διεύθυνσης, ασκεί το σύνολο των αστυνομικών δραστηριοτήτων.

Διαβάστε επίσης:

Παραδίδουν την Ασφάλεια της χώρας σε μισθοφόρους;

Χρυσανθόπουλος: Η «Blackwater» φυλάει τη Βουλή!