ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμαράς αποκλείει τη λύση της πώλησης δημόσιας περιουσίας

Ο Σαμαράς αποκλείει τη λύση της πώλησης δημόσιας περιουσίας
Αποκλείει τη λύση της πώλησης δημόσιας περιουσίας ο Αντώνη Σαμαράς...

Αποκλείει τη λύση της πώλησης δημόσιας περιουσίας ο Αντώνη Σαμαράς, ο οποίος επιμένει πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην αξιοποίησή της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Ημερησία" ο Πρόεδρος της ΝΔ εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί πως παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ήδη από τις 7 Ιουλίου είχε προτείνει διάφορες επιλογές για πραγματική αξιοποίηση χωρίς απώλεια κυριότητας, σήμερα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, "προσυπογράφουν τις προτάσεις της τρόικας, καταγγέλλουν την τρόικα και μας ζητούν να συμφωνήσουμε. Σε τί;".

Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει το επικαιροποιημένο σχέδιό του για την έξοδο από την κρίση, υποστηρίζει πως η πρότασή του για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου "κουμπώνει" με μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, μηδενικού μάλιστα κόστους, αλλά και μείωσης των φορολογικών συντελεστών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος στη νομοθέτηση "φρένου" για το χρέος και το έλλειμμα και απορρίπτει το γερμανικό σχέδιο για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας. "Η λογική μιας λύσης που ταιριάζει σε όλους είναι λάθος και πουθενά δεν πέτυχε", δηλώνει χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως "ίδιο νούμερο παντελόνι σε όλους τους ανθρώπους θα ήταν γελοίο".

Ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του επαναλαμβάνει πως η χώρα μας πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική, έτσι ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τις άλλες οικονομίες, ενώ για μια ακόμα φορά δηλώνει πως η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη σε περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. "Οι πρόωρες εκλογές είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να τις αποφασίσει. Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι", αναφέρει.

Όσον αφορά τα φαινόμενα ανομίας που παρουσιάζονται στην ελληνική κοινωνία ο Πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει αντίθετος στην παρανομία, επισημαίνει όμως πως "υπάρχουν και πρακτικές από την πλευρά της κυβέρνησης που ωθούν σε μαζική παρανομία. Υπάρχουν πρακτικές εμπαιγμού και αναλγησίας από την πλευρά της κυβέρνησης", δηλώνει.

πηγή: newscode.gr