ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"H Ελλάδα επιθυμεί να συνεισφέρει στον εκδημοκρατισμό του Αραβικού Κόσμου"

"H Ελλάδα επιθυμεί να συνεισφέρει στον εκδημοκρατισμό του Αραβικού Κόσμου"
Στην επιθυμία της Ελλάδας να συνεισφέρει εποικοδομητικά στη διαδικασία εκδημοκρατισμού του Αραβικού Κόσμου...

Στην επιθυμία της Ελλάδας να συνεισφέρει εποικοδομητικά στη διαδικασία εκδημοκρατισμού του Αραβικού Κόσμου, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Δρούτσας σε συνέντευξή του στο CNN International και ανέπτυξε την ιδέα της δημιουργίας στην Ελλάδα ενός «Κέντρου Δημοκρατίας», το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει κατάρτιση και τεχνογνωσία σε νέους πολιτικούς που αναδεικνύονται στις Αραβικές χώρες.

Την ιδέα, την οποία είχε παρουσιάσει παλαιότερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, θα συζητήσει απόψε ο υπουργός Εξωτερικών με τους συναδέλφους του από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Συμβουλίου, που συγκαλείται στις Βρυξέλλες υπό την κ. Αστον, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

"Eίναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι εταίροι μας να συνεργαστούμε σ' αυτή την προσπάθεια", δήλωσε ο κ Δρούτσας στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους ομολόγους του και για τα αποτελέσματα των πρόσφατων -στις 16 και 17 Φεβρουαρίου- επαφών που πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Ι.-Α. Ζέπος στην Αίγυπτο.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική θα απασχολήσει και αύριο, 21 Φεβρουαρίου, τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ , στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στις οποίες θα μετάσχουν ο κ. Δρούτσας και η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μ. Ξενογιανακοπούλου.

Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων περιλαμβάνονται η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Μαρτίου και η συζήτηση για το μέλλον της «Πολιτικής Συνοχής» (Future of Cohesion Policy).

πηγή: newscode.gr