ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: "Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού"

Πάγκαλος: "Υπάρχει πρόβλημα συντονισμού"
Παράλληλα χαρακτήρισε «ιδιωτική συζήτηση» όσα συζήτησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν...

«Ιδιωτική συζήτηση» χαρακτήρισε όσα συζήτησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με όσα είπε ο κ. Στρος-Καν για την Ελλάδα και για τον κ. Παπανδρέου.

Μιλώντας στo MEGA, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το ΔΝΤ εμφανίζει λιγότερες απαιτήσεις προς εμάς από την Ευρωπαϊκή Ενωση, απ’ ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ως παράδειγμα έφερε το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν στις απαιτήσεις του ΔΝΤ, ενώ χαρακτήρισε «λανθασμένη την προσπάθεια μας να μεταβάλουμε το ΔΝΤ σε μπαμπούλα».

Κληθείς να σχολιάσει το κομφούζιο που προκάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα η ασυνεννοησία μεταξύ των μελών της κυβέρνησης, παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση.

Υπάρχει κίνδυνος είπε, επαναφοράς στο προσκήνιο της αδράνειας του θεσμικού ρόλου ορισμένων υπουργών.

Επέμενε στο ότι «μαζί φάγαμε τα λεφτά» και αναφερόμενος στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας ζήτησε να καταγραφούν τα ακίνητα σημειώνοντας ότι «το δημόσιο δεν γνωρίζει την περιουσία του που περιλαμβάνει και ακίνητα που δεν του είναι απαραίτητα».

Είπε μάλιστα ότι τα μεγάλα ακίνητα του δημοσίου στρατηγικής σημασίας μπορεί να μην πουληθούν αλλά να διατεθούν με σύστημα leasing, δηλαδή της μακροχρόνιας μίσθωσης.