ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: "Διάλογο χωρίς "αγκυλώσεις" για την Παιδεία!"

Σαμαράς: "Διάλογο χωρίς "αγκυλώσεις" για την Παιδεία!"
«Για μένα σήμερα, χτυπάει πιο γρήγορα το όνειρο μέσα στο αίμα μου»...

«Για μένα σήμερα, χτυπάει πιο γρήγορα το όνειρο μέσα στο αίμα μου». Με τη φράση αυτή ολοκλήρωσε την ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, όπου η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ παρουσίασε τις προτάσεις της για την Παιδεία, ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επεσήμανε την ανάγκη διεξαγωγής ενός ευρύτατου διαλόγου για τα θέματα της παιδείας μακριά «από αγκυλώσεις και στεγανά»

Χαρακτήρισε τολμηρές, συγκεκριμένες και χωρίς στρογγυλέματα τις θέσεις της νεολαίας της παράταξης και σημείωσε πως δίνουν μάθημα, πολιτικής, δημοκρατίας, συμμετοχικότητας και ανταγωνιστικότητας, με την πρωτοβουλία τους να εγκαινιάσουν ανοιχτό διαδικτυακό διάλογο.

«Βλέπετε τι γίνεται στην Ευρώπη εκεί όπου τα Πανεπιστήμια είναι ατμομηχανή ανάπτυξης», σημείωσε και έκανε λόγο για «θαρραλέα» πρόταση για «κατάργηση του ασύλου της ανομίας στα πανεπιστήμια», αλλά και το γεγονός ότι οι νέοι κάνουν λόγο για αξιολόγηση και εξωστρέφεια των πανεπιστημίων.

«Ανοίγετε έναν ευρύτερο διάλογο μέσα στα πανεπιστήμια και την κοινωνία στον οποίο θα συμμετάσχουμε κι εμείς ως κόμμα. Εμείς αντλήσαμε ήδη πολύτιμα συμπεράσματα από την πρότασή σας και θα την φέρουμε μέσα κι έξω από το κοινοβούλιο για να κερδίσουμε το στοίχημα της παιδείας. Κάνετε μια σταυροφορία για την παιδεία, πάνω και πέρα από ιδεοληψίες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας..

Ανάμεσα στις προτάσεις τις γαλάζιας νεολαίας είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η ριζική αλλαγή του άρθρου 16, έτσι ώστε να επιτρέπεται η δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων κάτω από αυστηρό όμως θεσμικό πλαίσιο, η σοβαρή αξιολόγηση του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πανεπιστήμια καθώς και ο εκσυγχρονισμός των σπουδών με e-books και e-readers αντί των παραδοσιακών συγγραμμάτων.