ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Υψηλές Ελληνικές προσδοκίες για συμφωνία στην Ε.Ε"

"Υψηλές Ελληνικές προσδοκίες για συμφωνία στην Ε.Ε"
Ο μόνιμος μηχανισμός για τη διαχείριση των οικονομικών κρίσεων...

Ο μόνιμος μηχανισμός για τη διαχείριση των οικονομικών κρίσεων και η οικονομική διακυβέρνηση ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν σήμερα στις Βρυξέλλες, κατά το δεύτερο τμήμα της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ όπου την Ελλάδα εκπροσώπησε η αναπληρώτρια υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όσον αφορά στις συνόδους κορυφής του Μαρτίου, οπότε θα πρέπει να υιοθετηθούν οι τελικές αποφάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση και τον ευρωμηχανισμό, δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, ενώ αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση στελεχών της ελληνικής πλευράς με στελέχη του γραφείου του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάϊ.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας για την οποία όπως είπε «υπάρχουν υψηλές προσδοκίες».

Ως προς το ζήτημα των πολιτικών συνοχής η υπουργός σημείωσε ότι από τις πρώτες συζητήσεις διαφαίνεται η διαμόρφωση μιας πλειοψηφούσας άποψης στο εσωτερικό της ΕΕ η οποία τάσσεται υπέρ της συνέχισής τους με την παροχή των αναγκαίων πόρων.