ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκάρδια συνομιλία Τσίπρα-Σοάρες

Εγκάρδια συνομιλία Τσίπρα-Σοάρες

Εγκάρδια τηλεφωνική συνομιλία με τον πρώην Πρόεδρο της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες είχε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Λισαβόνα, συνομιλία κατά την οποία ο πρώην ηγέτης της Πορτογαλίας τόνισε την ανάγκη ενότητας των χωρών του Νότου για την έξοδο από την κρίση.

«Ο κ. Μάριο Σοάρες», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «εξέφρασε τη λύπη του γιατί η κατάσταση της υγείας του δεν του επέτρεψε να μετακινηθεί στη Λισαβόνα για να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί από κοντά την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ και του ιδίου του Αλέξη Τσίπρα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».

«Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τις συνεντεύξεις σας στη πορτογαλική τηλεόραση και θέλω να σας πω ότι συμφωνώ με τις επισημάνσεις σας για τη κρίση και για την έξοδο από αυτήν», είπε ο κ. Σοάρες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και πρόσθεσε ότι «θαυμάζει τα κατορθώματά του στην Ελλάδα».

Ο πρώην ηγέτης της Πορτογαλίας ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να μεταφέρει το μηνυμά του στον ελληνικό λαό ότι: «Η δύναμή μας είναι η ενότητα. Μια μεγάλη αλλαγή στην Ευρώπη μπορεί να έρθει ξανά από τις χώρες του Νότου. Μια κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα ενός κοινού και νικηφόρου μετώπου ενάντια στη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό».