ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Αδιέξοδη η πολιτική του μνημονίου

ΝΔ: Αδιέξοδη η πολιτική του μνημονίου
Επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος...

Για πλήρες αδιέξοδο της πολιτικής του μνημονίου κάνει λόγο η ΝΔ, κάτι που όπως τονίζει, επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και την ανάγκη διαβουλεύσεων του Πρωθυπουργού στο εξωτερικό.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος υπενθύμισε πως "η ΝΔ σταθερά και ξεκάθαρα υποστηρίζει την ανάγκη ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής λύσης", τονίζοντας πως χρειάζονται κινήσεις που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Ελλάδα να αντιμετωπίσει το δημόσιο χρέος χωρίς πρόσθετα επώδυνα μέτρα.

"Θεωρούμε αυτονόητη την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. Αυτό άλλωστε επιβάλλουν και λόγοι ισότιμης αντιμετώπισης σε σχέση με την Ιρλανδία", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στην κυβέρνηση να μην επιχειρήσει οποιαδήποτε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, καθώς όπως επεσήμανε η επιμήκυνση έχει αποφασιστεί από τις 28 Νοεμβρίου στη συνεδρίαση του Eurogroup".

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε πως ο Αντώνης Σαμαράς έχει επίσης ταχθεί υπέρ της έκδοσης του ευρωομολόγου ενώ έχει ζητήσει και τη μείωση του επιτοκίου.

Ο κ. Μιχελάκης επανέφερε το θέμα των δηλώσεων του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, επικρίνοντας την κυβέρνηση πως αποφεύγει να απαντήσει ξεκάθαρα στα ερωτήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. "Απάντηση δεν πήραμε", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης, επισημαίνοντας πως "μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά γιατί σιωπά η κυβέρνηση και προσπαθεί να αλλάξει συζήτηση. Όπως καταλαβαίνει πολύ καλά και τι πραγματικά έχει συμβεί".