ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Σαμπί Μιονί συκοφαντούσε την Ελλάδα από το 2002

Ο Σαμπί Μιονί συκοφαντούσε την Ελλάδα από το 2002

Αστήρικτες αιτιάσεις από τον ελληνοισραηλινό επιχειρηματία που ελέγχεται για τη Λίστα Λαγκάρντ

Καταρρέει σταδιακά η υπερασπιστική γραμμή του επιχειρηματία Σαμπί Μιονί σχετικά με την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, καθώς πλέον μοναδικό επιχείρημα που του έχει απομείνει είναι η αιτιάσεις περί δήθεν εμπλοκής του στο θέμα από αντιεβραϊκά κίνητρα. Ο εν λόγω επιχειρηματίας που δημιούργησε αρκετά ζητήματα στις σχέσεις Αθήνας - Τελ Αβίβ, προσπάθησε με τη δράση του να καλύψει το fund CMA που είχε στήσει εκμεταλλευόμενος την ασυλία που του πρόσφεραν μία σειρά από φορολογικοί παράδεισοι όπως οι Παρθένες νήσοι και οι Βερμούδες.

Σύμφωνα πάντως με στοιχεία που έρχονται σιγά σιγά στο φως της δημοσιότητας, ακριβώς τα ίδια είχε καταθέσει ο κ. Μιονί και στις αμερικανικές αρχές, κατάθεση του σε αμερικάνικό δικαστήριο το 2002, να αναφέρει πως οι ελληνικές Αρχές τον αντιμετώπιζαν με αντισημιτικά σχόλια από το 2000 όταν και ερευνούσαν την εταιρία του M&M, που είχε δηλώσει ως έδρα της γραφείο στην Πλατεία Κολωνακίου.

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που επισημαίνουν πως ήρθε η ώρα η Ελληνική Δικαιοσύνη να επέμβει ερευνώντας το ενδεχόμενο δυσφήμισης της χώρας μας διεθνώς από τον κ. Σαμπί Μιονί, εκτός και αν ο ίδιος καταφέρει να παρουσιάσει στοιχεία που να αποδεικνύουν τη ρατσιστική συμπεριφορά της ελληνικής Πολιτείας εις βάρος του. Διότι αν ισχύει κάτι τέτοιο, αναιρούνται τα όσα δήλωσε ο ίδιος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής βάση των οποίων εκθειάζονταν το ΣΔΟΕ. Αντιθέσεις που μάλλον αντανακλούν την αδυναμία του γνωστού πλέον δικηγόρου και συνδιαχειριστή του fund CMA.