ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση Ραγκούση στους μετανάστες της Υπατίας

Έκκληση Ραγκούση στους μετανάστες της Υπατίας
Το μήνυμα που εξέπεμψε η κυβέρνηση διά του υπουργού έχει αποδέκτες εντός και εκτός συνόρων...

Έκκληση στους μετανάστες της Υπατίας να σταματήσουν την απεργία πείνας απηύθυνε πριν από λίγο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Το μήνυμα που εξέπεμψε η κυβέρνηση διά του υπουργού έχει αποδέκτες εντός και εκτός συνόρων, καθώς ανησυχεί για τα τραγικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η συνέχιση της απεργίας πείνας αλλά και για τα λάθος μηνύματα που μπορεί να εκπέμψει η πολιτεία.

Ο κ. Ραγκούσης επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει διαφορετική μεταχείριση, ενώ κάλεσε όσους ενθαρρύνουν τους μετανάστες να συνεχίσουν την απεργία πείνας, να σταματήσουν να το κάνουν και να αναλογιστούν τις συνέπειες.

Τόνισε επίσης ότι οι μετανάστες θα εξεταστούν ένας προς έναν από την Αστυνομία, ώστε νε εξεταστεί ποιος από αυτούς πληροί τις προδιαγραφές παραμονής στη χώρα.

«Φανταστείτε τώρα με τα γεγονότα στη Β. Αφρική να προσεγγίσουν πλοία με μετανάστες στην Κρήτη. Θα έχουμε δώσει λάθος μήνυμα» είπε ο κ. Ραγκούσης.

Με δεδομένο ότι η Ελλάδα είναι η πλησιέστερη χώρα σε Λιβύη και Αίγυπτο, αλλά και τις εκτιμήσεις για 1,5 εκατομμύριο μεταναστών που θα δημιουργήσουν οι εκεί αναταραχές, η κυβέρνηση ανησυχεί για τα μεταναστευτικά ρεύματα.

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε και στους «κλιματικούς μετανάστες», ένα ρεύμα που θα προκύψει στο μέλλον και θα σχετίζεται σύμφωνα με τους αναλυτές με την αλλαγή των κλιματικών συνθηκών, τις συνέπειες της οποίας θα υποστεί η Ευρώπη.

Αυτοί οι μετανάστες υπολογίζονται στα 50 εκατ.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε επίσης ότι το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα που καλείται να χειριστεί η Ευρώπη, δεν είναι ελληνικό και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε η Ευρώπη να μας δίνει λεφτά αλλά να μοιραστούμε μετανάστες».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη σ’ αυτό το θέμα μας έχει αφήσει στην πραγματικότητα αβοήθητους.